Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Божков разшири атака...
Божков разшири атаката към най-близкия кръг на премиера

Божков разшири атаката към най-близкия кръг на премиераБизнесменът от Дубай: Бойко, кажи защо изпращаше Севделина Арнаудова в офиса ми

Намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков разшири атаката си към най-близкия кръг на премиера Бойко Борисов.

В нов пост във Фейсбук той написа: "През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?". Той пуска и снимка на Севделина, а не както я е написал Божков Севдалина Арнаудова, която е сред близките сътрудници на Борисов. Според правителствения сайт тя е съветник в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов и завежда връзките с обществеността.

От години Арнаудова е сред най-близките му хора и винаги е с него при обиколките му с джипа, като снима и предава директно неговите изяви. Това й спечели прозвището "Севделина ТВ". 

През 2015 г. Борисов кумува на сватбата на Севделина Арнаудова. Нерядко премиерът публично критикува действията на Арнаудова. Последният път бе през април т.г., по време на брифинг в МС, когато тя се намеси при въпрос на журналист. "Ма, моля ви се, оставете човека, бе. Просто ме дразните вие. Седни си на местото, който иска, може да си изключи камерата и да не ни гледа. Няма да слушам после, че някой искал да ме пита нещо и аз, като Радев  съм се обърнал и съм избягал", скара й се Борисов. След това премиерът се обърна лично към пиарката си: "Моля те, Севда, седни си на местото, ще те изгоня. Ще те изгоня от залата, ако не си седнеш от местото". Арнаудова го репликира, че сама ще си тръгне, а премиерът отговори вече на висок тон: "Ми, тръгни си! Тръгни си". След това Борисов все пак отговори на въпроса, а отношенията им продължиха видимо да са много близки.

"Единственото, което получил от Божков, била една пура", обяви в събота вечерта Бойко Борисов на въпрос дали е вярно, че е получавал пари от Божков, каквито негови твърдения се появиха. „Ама как ще получа пари от Божков? От Божков съм получавал една пура, и то в централата на ГЕРБ. Беше дошъл заедно с ръководителите на Би Ти Ви.”, твърди Борисов.

В сигнала си до прокуратурата бизнесменът Васил Божков твърди, че разполага със снимки и записи от охранителни камери, които доказват, че в продължение на 3 години, от 2017 г. до края на 2019 г., е предал директно на финансовия министър Владислав Горанов и на премиера Бойко Борисов над 60 млн. лв. Сигналът на хазартния бизнесмен до държавното обвиение е публикуван от сайта "Биволъ". 

Съпругът на Арнаудова също е важен за ГЕРБ и Борисов кадър. Делян Димитров е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз" - ключовото държавно предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.,  Димитров е близък на бившия депутат от ГЕРБ Делян Добрев, който си тръгна от голяма политика заради обвинения в шуробаджанашки назначения. 

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Борисов пред "Дневник" с три клетви и заклинание: "Не ме занимавайте с един изнасилвач!"

Васил Божков пусна снимка с лавина: IG подценява интелигентността нанарода, VG и ББ смятат, че чрез медиите могат да заглушат всеки скандал

Божков: Имам доказателства, че съм дал 60 млн. лв. на Борисов

Васил Божков: „Дадох на Борисов и Горанов 60 млн. лв.”

Биволъ >> Сигналът на Васил Божков: Имам снимки, записи и свидетели за 60 милиона, дадени на Борисов

Ако Борисов не удари сега, ще унищожат него и страната - част II

Има ли защо властта да се страхува от Божков и да натиска медиите. Паякът – част I

Прокуратурата: Божков е регистрирал едва 212 артефакта, досега са намерени 3385 (Снимки и видео)

Васил Божков: В прокуратурата доказвам рекета от управляващата #хунта /схема/

 


127485