Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / БСП Е ЕДИНСТВЕНАТА П...
БСП Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, „ОСМЕЛИЛА“ СЕ ДА РЕАГИРА НА ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „ДНЕС“ И ПОСТАВЕНИТЕ ОТ НАС ИСКАНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ПРЕДПОЧИТАТ ДА СЕ ДИСТАНЦИРАТ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК

БСП Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, „ОСМЕЛИЛА“ СЕ ДА РЕАГИРА НА ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „ДНЕС“ И ПОСТАВЕНИТЕ ОТ НАС ИСКАНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ПРЕДПОЧИТАТ ДА СЕ ДИСТАНЦИРАТ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕКГражданско движение за национално единство и спасение „ДНЕС“ е било, е и винаги ще бъде част от борбата на българския народ за справедлив и достоен живот. Затова с все по-голяма тревога наблюдаваме как бързо се забравиха февруарските протести и как с напредването на предизборната борба партизанщината взема връх и размива справедливите искания на гражданите. Виждаме как страната се тресе от нечувани и грозни скандали, а същевременно хиляди умират от мизерия, глад и липса на пари за лекарства и здравни грижи. Родината ни се оказа изправена пред най-тежката социална, икономическа и морална криза, трупана в резултат на безотговорността на всички досегашни управления. И най-тревожното е, че при повечето от кандидатите за бъдещото народно събрание не забелязваме искрена воляреално, а не само на думи, да се променят нещата.

 

Затова в навечерието на изборния ден, ние от Гражданско движение „ДНЕС“ отправихме към всички политически партии, участващи в надпреварата за 42-то Народно събрание Отворено писмо от името на истинския парламент на страната – гражданите на България. В него ги призоваваме да вземат ясна позиция към проблемите на нашето общество и да очертаят как конкртено ще ги решават. Приложихме и основните искания на гражданите.

 

Единствената политическа партия, която откликна на нашия призив, е БСП.

 

„Българската социалистическа партия в своята платформа и политика предлага конкретни ангажименти за радикална промяна, която да върне България на хората.

 

В отговор на открито писмо от движение „ДНЕС“, изпратено до всички медии и политически партии, както и до Българската социалистическа партия, с конкретни искания на гражданското общество за промени, които да подобрят живота на българите, Ви каним на среща, на която да обсъдим Вашето предложение“ – се казва в писмото, което получихме от Националния съвет на партията.

 

Отговорът на Гражданско движение „ДНЕС“ гласи:

 

„Приемаме отправената от Вас покана, за да обсъдим исканията на Гражданско движение „ДНЕС“ и гражданите на България. Разчитаме на нашата среща да разгледаме възможностите политическият дебат в оставащите дни от предизборната кампания да се върне отново върху темите, свързани с непосредственото оцеляване на хората в България.

 

Държим и ще настояваме да поемете отговорност и ангажимент нашите искания в интерес на гражданите на България да влезнат в дневния ред на новия парламент и новото правителство, което ще се сформира след 12 май 2013 г.

 

От особено значение за нас са темите, свързани с изхода от  икономическата криза, разрешаването на драстичните проблеми в здравеопазването и образованието, повишаването на доходите, намаляването на безработицата и гражданският контрол върху работата на институциите у нас. Това се надяваме да бъде непосредствена и неотложна задача на българските политици и специално на БСП след изборния ден.“

 

Срещата ще се състои в четвъртък, 9 май 2013 г.,  от 10.30 часа в хотел „Анел“.


5590