Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / БСП се вкопчи в Мая ...
БСП се вкопчи в Мая Манолова, нейните програмни тези се „копираха“ от социалистите

БСП се вкопчи в Мая Манолова, нейните програмни тези се „копираха“ от социалиститеАко Манолова спечели, печелят всички софиянци, на които им е омръзнал порочният модел на управление - преди чрез Борисов, сега чрез Фандъкова като лице. 

 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред БНТ.

Нашата основна цел е да сменим модела. За кандидат за кмет на София се спряхме на надпартийна кандидатура, която да обедини недоволните от този модел на управление, които стават повече и повече”, коментира той. Проданов подчерта, че освен политически партии, доста неправителствени организации и сдружения, които са работили успешно с Манолова като омбудсман, също подкрепят нейната кандидатура.

Подкрепата, която ние сме дали, е при условие, че основните параметри в нейната програма съвпадат с нашите. Не можем да направим компромиси с политиките, защото в миналото БСП е правела такива компромиси и е плащала тежка цена, каза той. Христо Проданов подчерта, че левицата е направила своите изводи. „Анонсите, които досега е направила Мая Манолова в публичното пространство, съвпадат с голяма част от тезите в нашата програма”, допълни социалистът. 

Проданов сподели, че очаква мръсна и компроматна кампания, виждайки какво се случва в публичното пространство. „Много от общините са превърнати във феодални владения и хората живеят в страх. Промяната на този модел е средство, с което да се постигне основната цел – да се промени животът на хората. Очакваме тежка битка и ще я проведем”, заяви той.

 

По темата за шпионския скандал, Проданов изрази мнение, че той е свързан с предизборната кампания. ”Да се разпали темата русофили и русофоби и да се нагнети омраза и разделение в обществото. Това започна още с декларацията на Външно министерство по повод 75 години от 9 септември и продължи с тези показни арести”, коментира Христо Проданов. Той подчерта, че засега няма конкретна информация, за да се правят изводи.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Неканени и ненужни! БСП се натресе на Манолова >> Паргов: Тя е единственият ни шанс да нанесем удар на ГЕРБ

И БСП ще реши днес да подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Хората зад Мая Манолова – достойни, силни и готови за победа

Мая Манолова: Фандъкова ще обрече столичани на мръсна, прашна и непочистена София

Мая Манолова започна с горещите въпроси към Фандъкова

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!112313