Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бунт до дупка >> Пол...
Бунт до дупка >> Полицаите излизат на протест заради ниско заплащане на нощния труд

Бунт до дупка >> Полицаите излизат на протест заради ниско заплащане на нощния трудПолицаите отново излизат на протест заради ниско заплащане на нощния труд.

 

,,След 11 януари 2018 г. ние не отменихме протестните действия, а само сме ги спрели. Премиерът Бойко Борисов потърси компромисни решения. Освен него обаче никой друг не е възприел това. Продължават да не ни компенсират за извънреден труд. 25 стотинки повече на час за нощен труд е унизително. Сумата трябва да нарасне до около 2,50 лв.'', обясни в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

Той коментира и случаят със задържания служител на 4-то РПУ, който е пласирал наркотици. ,,Извършването на престъпление не трябва да се обяснява с ниското заплащане. Този човек просто е сбъркал професията си. Това е петно за нас. Заради лошите условия напускат опитни колеги. Това е и причината за подобни случаи. Наемат се съмнителни и непроверени лица'', поясни Кузманов.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://mobile.frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Полицаи готвят протест заради неспазени обещания

След гафа с нощния труд на полицаите, Младен Маринов обеща да търси пари

Полицейски синдикат скочи срещу решение на Маринов да намали цената на нощния труд

Наливане на милиони от пусто-в празно! >> Увеличават бюджета на МВР с 3 млн. лева заради проекти за присъединяването към Шенген

МВР - хем с най-голям бюджет, хем все така си получава дарения104955