Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бъбреци за смет... н...
Бъбреци за смет... на народната сергия, после и на политическата (ОБНОВЕН)

Бъбреци за смет... на народната сергия, после и на политическата (ОБНОВЕН)Позиция на д-р Страхил Каймаканов, гр. Стара Загора

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Народът в немотията си измисли нов бизнес - да си продава органите. Само това не бяхме правили. Или поне сега се разбра, защото придоби уродливи размери. Продаваме недвижимо имущество, теглим заеми, ипотекираме, продаваме покъщнина, но чак бъбрека си да продадем - това е трагедия. Социална, икономическа..., морална.

Трагедията е не само за донора, тя е най-вече за държавата и за управляващите. С какви очи ще се изправиш срещу избирателите си, знаейки че те оцеляват, продавайки органите си.

Какво здравеопазване, социални грижи имаме, за да се допусне хората да търсят криминални канали за да си набавят необходимия бъбрек.

Над 1000 са нуждаещите се у нас от бъбречна трансплантация. Тези хора убеден съм плащат осигуровки, и въпреки това са принудени да се сдобиват нелегално с бъбрек, защото системата не работи, защото институциите са безхаберни и безчувствени, защото... няма такава държава. Представяме ли си въобще какво търгашество се случва пред очите на политиците, а най-вероятно и под тяхна закрила. Защо пък не, след като през нас минават не един и два  канала за наркотици?! 

 

img

 Между 50 и 100 хил. евро прибирала групата за донорство на органи  burgasinfo.com

 

Бизнесът с органите е от най-доходоносните. Не само у нас. Но процъфтява в посредствените, мафиотизираните държави, в които безредието е закон, а в  закона винаги има предвидливо оставена вратичка.

Заловената група е следена от 2017 година, а престъпниците взимали между 50 и 100 000 евро. Какво правят органите на властта цели 2 години, откакто ги следят? Колко човешки животи можеха да бъдат спасени. Кой ще понесе отговорност за това безхаберие, или пак ще се играе на схемата - хващаме един случай, за да замаскираме стотиците други...?! В България такава интервенция струва 15 000 лева - едно нищо в сравнение със страданията на съответния човек. Но поради главанаците и алчността им, държавицата не желае да реши този проблем, защото ще се затрие онзи "бизнес". Пък и ще секне нелегалният приход на парички... за избори и други екстри.

Бизнесът с човешки органи скоро ще стане... основна валута в България. Хората си продават органите, за да могат семействата им да оцелеят! Да плащат сметки, да могат да се лекуват, да живеят! И това в 21 век.

Безработицата и ниските доходи докараха мнозинството хора до примитивизъм, безпътицата води до отчаяние, а отчаяните хора са способни и сърцето си да продадат. Те не мислят за живота си, не осъзнават последствията, до които може да доведе лошата клинична практика. И най-вече отсъствието и грижата на  държавата. Логиката е, че без бъбрек се живее, но без дом, храна и ток  бавно се загива. 

 

  

Никой не продава орган от тялото си, за да отиде на почивка или да си купи кола. Донорите са хора, притиснати в ъгъла на нищетата. Тях не ги интересуват магистрали и метро, те искат минимално, но добро здравеопазване срещу осигуровките, които плащат.

Затова политици омразни, излезте от вашия свят на охолство и слезте при хората, вижте реалността - тя не е такава каквато я виждате вие. Покъртителна е. Недопустимо е да се гаврите с най-милото и скъпоценното  на човек - здравето. Ще дойде денят, в който куцо, кьораво, сакато, с органи и без..., ще се надигне и ще ви помете. 

Тогава, може би, съвсем законно и колкото и зловещо да е и вашите органи, както на хиляди българи  ще бъдат изложени на сергията...

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Разкриха схема за трафик на органи у нас

Минава ли през България канал за трафик на органи?

Внимание! Трафик на човешки органи

 

 

 

 

 

 

 


112548