Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Българи ще протестир...
Българи ще протестират срещу Борисов пред канцлерството в Берлин

Българи ще протестират срещу Борисов пред канцлерството в БерлинБългари в Берлин ще протестират пред канцлерството този петък в работно време, за да привлекат вниманието на канцлера Ангела Меркел и сътрудниците ѝ към ставащото в страната, съобщи БНР. Това е трети протест на българи в германската столица, като предишните бяха пред централата на управляващия Християндемократичен съюз (ХДС) и Бундестага. Протестът пред канцлерството ще се проведе в петък от 15.30 до 18 часа. На предишните протести участие взеха десетки българи, предимно млади хора, които учат или са завършили образованието си в Германия. За протеста в петък те обявиха целите си във Фейсбук страницата си.

През последните 11 г. (през които на власт е Меркел – б.р.) ХДС и канцлерката подкрепят безусловно правителствата на Бойко Борисов, написаха в поканата за протеста организаторите. Протестът настоява за официална позиция от страна на канцлерството по следните въпроси:

Липсата на съдебна реформа в България; Съмнения за срастване на съдебната с изпълнителната власт у нас;

 

Съмненията за злоупотреби с еврофондове от страна на изпълнителната власт; Силно ограничената медийна свобода в България; Абсолютният провал на правителствата на Борисов в борбата с корупцията;

Освен в Берлин българи ще протестират в още 25 града в Европа и Америка.

 

Източник: https://www.segabg.com/


132359