Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / България като сцена ...
България като сцена - политиците, знатни актьори!

България като сцена - политиците, знатни актьори!Коментар на Любов Първанова

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Започва поредният летен политически театър. Поредният. Не че досега сме излизали от филмите на управляващите..., но все пак през лятото си е друго. Три месеца преди изборите партиите се втурнаха да печелят ударно народното доверие. Както всеки път и кой както знае, може и умее – едни с безплатни кебапчета, други с празни обещания, трети с откровени заблуди и лъжи.

Знаем обаче – целта оправдава средствата. В един ден комунистите се събраха на традиционния си събор на Бузлуджа, а месията Борисов се изстреля този път в Пловдив на среща с Асоциация на българските училища в чужбина. Така лидерите на двете залязващи партии започнаха поредната лишена от смисъл, но достатъчно пикантна престрелка. Нинова викна „грабвайте телата“, ще сваля ГЕРБ. 

Събрала докарани с рейсове хиляди добре поизпотени от жегата пенсионери, червената жрица заръси звучни предизборни обещания, този път от високите планини, докато народът заплющи безплатни кебапчета и пак  се занадява „мутрата“, дето раздава пари от джипа, да падне от само себе си.

Така не става, другарко Корнелия Нинова. Правиш ни пак май на балами. Като искаш пак да сваляш от власт ГЕРБ, ами докарай тия обезверени, па макар и възрастни хора пред парламента, а не да ръсиш милиони народна пара за кух събор с бира-скара, песни и свирни...! Този театър, че БСП-то уж „клати“, за да свали властта сме го гледали, не веднъж и дваж. А обещанията, които пръска социалистическата лидерка са същите, с които и премиерът залъгва народа, този път от Пловдив – подобряване на образованието и здравеопазването, вдигане на заплатите, подпомагане на общините, пътища и мостове. За чумата и НАПгейтс, нито дума.

И червеният, и герберският електорат в захлас викат – да живее! Те, хората изглежда улисани в логореята си не съзнават, че наливат от пусто в празно, поради факта, че задкулисната игра между върхушките на ГЕРБ и БСП е отдавна ясна. Разпределят си ресорите в държавата, делкат комисиите и комисионните, местенцата в бордовете... и всеки си взима каквото може. По-голямата част от баницата, разбира се, е за управляващите. Напоследък обаче малкото, което герберите са дали на червените братя им го отнемат, а като похлупак... и златната субсидийка им взеха. 

Именно това най-дразни беззъбите бивши комунисти. Опразнената им каса подсказва, че са им болезнено нужни техни кметове в не една и две общини. Да пълнят партийната хазна... Затова и са впрегнали сина на покойния Николай Добрев, разгеле съумее „да се погрижи“ за изборите наесен. Има и опит...

Кирил Добрев е нещо като прокудения Цецо Цветанов за ГЕРБ, милиционер, който чрез структурите по общините отговаря за финансите и купуването на гласове. За промиване на мозъци пък червените имат цял щаб – Йончева, Нинова, Симов... Промиването не е чак толкова сложно, защото главите на част от избирателите на БСП са вече обективно промити.

За ГЕРБ контраатаката в същия ден е също от голямо значение. Бойко отдавна не спи, и този уикенд се метна на джипа и право в Пловдив, откъдето реши да отстреля комунягите, пък и да „погали“ вече детронирания кмет Тотев.

 

 

На пръв поглед хитър ход на премиера. Докато Нинова плямпа антигерберски лозунги пред хиляди прилегнали на припек пенсионери, той се кипри на фона на учители, избягали от „доброто“ управление в чужбина. Голям ПР, няма що. Че и се хвали във Фейсбук – снимал се с тях. Ами да, хората се снимат като с антика, която другаде я няма, а и няма да може да се види скоро на политическата сцена. Те най-добре знаят, че при сегашните условия и атмосфера в България е самоубийствено да се завърнат.

 

 

Само те знаят, колко важно им беше да могат да гласуват машинно в чужбина, но ГЕРБ, дори БСП и ДПС (колкото и да говорят обратното) не горят от желание да се въведе гласуването с машини или пък от компютъра вкъщи, защото така не могат да се купуват гласове, да се фалшифицират бюлетини, да се влачат чували, да се упражнява контрол върху гласоподавателите… Чрез дистанционното електронно гласуване във вота ще може да се включат масово много повече българи, най-вече живеещите в чужбина. Но не, управляващите им орязаха и тази привилегия. Опасно е. Всичко това, докато Борисов се хвали..., че учителите искали да се снимат с него...

Съботният епизод от сериала „Синьо-червената мъгла“, с многото надцаквания и тайни игрички между политиците означава само едно – страх от загуба на властта. Политическата сцена у нас отдавна е за основен, дълбок ремонт. Разпадът на БСП е факт.

Останаха от едната страна онези другите, тези които вече десет години смятат, че много добре управляват страната и от другата страна мнозинството народ, който убедено счита, че това въобще не е така, напротив, управниците съсипват и загробват страната. За тях трябва да извадим тежката артилерия. И след разпада на т.нар. малка коалиция, да повлече крак и големият брат. За да дойде новото, различното..., да помете страната, да я поизчисти... За да ни има нас, да дръпне България, да не срамуваме по света, че сме българи. А да се гордеем.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Велика снимка! ВИЖТЕ Мадоната от Крушовица! Корнелия по стъпките на Бойко! >>

В услуга на ГЕРБ >> Вместо пред парламента - на Бузлуджа Нинова пръска милиони за скара-бира и кух митинг...., за да „клати“ уж властта?!

Едни на катери, други на колела >> Нинова кани на колоездачното състезание за купа "Бузлуджа 2019"

Корнелия Нинова се проваля с гръм и трясък след скандалите и чистката - социалисти бойкотират червеното сборище на Бузлуджа

Еволюция! >> Американска фондация дава 185 000 долара за "чинията" на Бузлуджа

 

 

 

 

 


108115