Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / България се надигна!...
България се надигна!* >> Блокираха ключови булеварди и в ХАСКОВО

България се надигна!* >> Блокираха ключови булеварди и в ХАСКОВОПочти хиляда души се включиха в протеста тази вечер в Хасково. Множеството се събра на паркинга пред общината около 17 часа, прекоси пространството до областната администрация, където скандираха „оставка“ и „мафия“. Минути по-късно протестното шествие се върна обратно и пое по бул. „Освобождение“, известен като Кърджалийска. Така останаха блокирани бул. „България“ заради пресичащото шествие по пешеходната пътека до ХЕИ, както и булеварда към Кърджали. Много коли останаха заклещени към тротоара.

Протестиращите носеха плакати за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, чуха се призиви и за оставка на правителството.

Стигайки до кръстовище с бул. „Илинден“ протестното шествие пое назад и стигна до бул. „Раковски“, който също остана блокиран за автомобили. Множеството достигна до пътния възел в „Орфей“.

Протестът е провокиран от високите цени на горивата, поскъпването на застраховките „гражданска отговорност“, данъците, ниските доходи. Той бе организиран в социалните мрежи. „Искаме ние и децата ни да имаме достоен живот тук“, заявиха протестиращи.

Протестът бе охраняван от множество полицаи. Въпреки че според заявлението на организаторите до общината шествието е трябвало до премине само пространството между общинската и областната администрация, униформените не се намесиха, когато бяха блокирани ключови булеварди. При прехвръкналите искри с някои от блокираните на пътя шофьори, до инциденти също не се стигна.

Според присъстващи на площада това е най-многобройният протест в Хасково от години. Протестиращите заявиха, че следващата им проява ще бъде в Димитровград.

Подобни протести днес се проведоха в цялата страна, блокирани бяха пътища и големи участъци от магистрала "Тракия".

Тодор Кръшков  

 

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО НА ЖИВО ОТ ПРОТЕСТА 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://www.haskovo.net/


Хиляди блокираха СОФИЯ! Искат оставката на Борисов

България се надигна!* >> КЮСТЕНДИЛ: НЕ на високите цени на горивата и социалното убиване на България

България се надигна!* >> Хиляди във ВАРНА блокираха Аспаруховия мост

България се надигна!* >> СОФИЯ: Затворено е движението при пл. "Независимост"

Полиция блокира България! Бойко отказва да си тръгне

България се надигна!* >> МОНТАНА: Нови протести, ако гласът ни не бъде чут

България се надигна! Масови протести и бунтове обхващат страната! Десетки градове и села се вдигат срещу властта, скъпотията и в подкрепа на майките! Скандират О-С-Т-А-В-К-А! ВИЖТЕ графика на протестите по градове>>

 

 

 

 

 


81142