Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Българските майки: О...
Българските майки: Оставка!

Българските майки: Оставка!С викове "Оставка" майки на деца с увреждания и граждани окупираха Народното събрание под звуците на песента на Слави Трифонов "Няма такава държава".

Стотици гневни българи се събраха днес на 3-часов протест в центъра на София. Същевременно протести имаше и в цялата страна. Най-многобройни бяха гражданите във Варна и Хасково, към които се присъединиха и мотоклубовете от целия регион.

 

Протестът в столицата започна пред парламента точно в 17.30 часа. Гневните родители на деца с увреждания сложиха лика на Бойко Борисов в инвалидна количка. "Ние не искаме пари. Ние искаме реформи. Управляващите ни излъгаха. Седяхме четири месеца пред парламента и никой не ни чу. Участвахме в работни групи. Правихме закони, но след това се оказа, че усилията ни са били напразни. Системата не убива само нас и нашите деца, а всички вас. Нека да се обединим", заявиха протестиращите.

 

Родителите на деца с увреждания блокираха за час и едни от възловите кръстовища в столицата - Орлов мост и Софийския университет.

Протестиращите почерниха площада със знамена и балони в знак на съпричастност със страдащите деца. Майките не скриха възмущението си от думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че е изпълнил ангажимента си към тях като е отпуснал 150 мил. лв повече. Със забавянето на законите обаче тези 150 млн. лева няма да могат да влязат в държавния бюджет за 2019 г.

 

Майките заявиха, че това е само началото на тяхното гражданско неподчинение. Те ще  продължат всеки ден, докато не бъдат удовлетворени исканията. Отчаяните родители призовават всички български граждани да се присъединят към тях, защото Системата е блокирала. Време е за промени.

 

 

 


77708