Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Цецо се мести за 1,6 млн на „Латинка“, където през 1996-а убиха Луканов

Цецо се мести за 1,6 млн на „Латинка“, където през 1996-а убиха ЛукановПоследните новини около Цветан Цветанов ни карат да се гордеем, че живеем в страната с най-висок стандарт в света. Доказателство за това е последната придобивка на зам.-председателя на ГЕРБ и председател на парламентарната група на управляващата партия.

Цецо си купил нов луксозен апартамент на известната улица „Латинка“ – запомнете улицата - в столицата. По пазарни цени, потвърдени от фирмата продавач, жилището от 315 кв. м. и трябва струва 831 600 евро или малко над 1, 6 млн лева. Цветанов обаче плащал очевидно в „черния петък“ и покупката му излязла около 400 000 лв. Намалението е 1,2 млн лева.

Цецо веднага отговори, че всичко било по закон, имал документи, дори теглил 100 хил. лв кредит. Ето за такива щастливци народът казва: Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет. Е, хвърлила го майка му… Като майката на Влади Горанов и майката на Делян… Ние нямахме такъв късмет и не случихме на майки.

 

***

Морал – от латинското наименование moralitas означава маниер, характер, правилното поведение. Означава още разграничаването на намерения, решения и действия между такива, които са добри и правилни и такива, които са лоши и грешни. Моралът е синоним на „доброта“ и „правота“.

 

***

Етика – от гръцкото θος, етос – нрав, обичай. Приема се като философия на морала и нравствеността. Към това прибавете уроците на съвестта, състраданието, приятелството, дружбата и т.н.

 

***

Преди няколко месеца дъщерята на Цветанов е постъпила на работа в Световната банка, дни след като получи бакалавърска диплома. За такова нещо не са мечтали Стив Джобс, Марк Зукърбърг и Илон Мъск. Не случили на бащи.

 

***

2,5 млн българи избягаха от България. Това е повече от една трета. Не случиха на държава. Станахме баламите с Цецо.

 

***

За няколко години от МВР бяха изхвърлени доказани професионалисти. С техните успехи Цецо се хвали и досега. Остави ги на произвола. Веднъж се оправда, че имало фактори, на които той не може да влияе. Факторът всъщност е един - Пеевски. Ще му излезе пришка, ако му произнесе името.

 

***

Има ли нещо общо между Цецо, морала и етиката? Ха, ха, ха, ха, ха, ха, ха… Подгъзниците в ГЕРБ ще му кажат да не обръща внимание на злобните медии. После ще посвирят на кавал. По-добри са даже от Теодоси…

 

***

Можете ли да познаете дали БНТ – например Кошлуков, а и другите национални телевизии, ще коментират темата за новия апартамент на Цветанов за 1,6 млн лева?

 

***

Времето не чака, добротата е безсилна, късметът непостоянен, а лъжата ненаситна. Макиавели.

 

***

На 2 октомври 1996 г. Андрей Луканов бе убит на ул. „Латинка“, недалеч от къщата, в която живееше.  

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов: За решаването на конфликта на интереси по света и у нас

Позор! Да живее...новата власт! >> ГЕРБ и ДПС опростиха 8 млн. лв. задължения на мюфтийството

Не ви ли омръзна да ви мислят за прости?

Правителството гори! Никой вече не може да го спаси...! Дори Волен, Краси и... ДПС

Скандално! >> Цветанов се обзаведе с нов апартамент с ”ВИП асансьор” на нереално ниска цена

Цветанов с нов апартамент от 240 кв.м. със собствен асансьор, на цената за панелка

 


93427