Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Цензурата ражда своб...
Цензурата ражда свободата! Неудобни сме, но не могат и няма да спрат гражданския глас!

Цензурата ражда свободата! Неудобни сме, но не могат и няма да спрат гражданския глас!Становище на Движение „ДНЕС“, относно упражнена атака спрямо Информационния сайт на Движението

 

Информационният сайт на Гражданско движение „ДНЕС“ попадна през последните 24 часа под ударите на жестока хакерска атака, започнала след полунощ и продължила до четвъртък след обяд. В продължение на повече от 12 часа нашите читатели нямаха никаква възможност да се информират за случващото се в България и по света. И в момента продължава възстановяването на изтритите и разбъркани публикации. Убедени сме, че до дни работата и информацията на сайта ще бъдат напълно възстановени, а щетите ликвидирани! Случайно или не, инвазията спрямо сайта на свободния граждански дебат съвпадна с нощната блокада от майките на МС и бул. "Дондуков", както и с аргументираните критики в "Шоуто на Слави" спрямо премиера Бойко Борисов.

 

Невидимата ръка на вездесъщия цензор премахна почти всички материали, свързани със справедливия и искрен протест на майките на деца с увреждания през последните месеци и седмици. Бяха изтрити и редица неудобни за властта статии и коментари от наши автори и читатели. Заличени бяха и всички рубрики, свързани с протестите в страната и националната гражданска подписка за референдума и ПРОМЯНА в България, организирана от национална Гражданска инициатива. Изтрити бяха и всички изказвания на Слави Трифонов, включени в рубриката "Какво каза Слави", както и по-голяма част от новините, свързани с Националния референдум за промяна на Системата, на който Движението беше основен партньор на Инициативния комитет, воден от Слави Трифонов.

 

Референдумът се проведе на 6 ноември 2016 г.  В него участваха 3,5 млн. българи, от които 3 млн. казаха твърдо "ДА" и на трите въпроса. Очевидно е, че сайтът на "ДНЕС" се е превърнал в заплаха, бърка в очите за онези, които ни управляват и по този смешен и жалък, но същевременно безпардонен начин се опитват да ни затворят устата. Но не би! Неслучайно България е на 111 място по свобода на словото. И затова всеки опит да се изкарат на светло неудобните и загнили проблеми на нашия живот и ежедневие, се убиват още в зародиш. Убива се всяко свободно мнение, всяка независима медия. Ние няма да се дадем и предадем! Няма да го направим основно и заради вас - хилядите наши верни читатели и симпатизанти, търсещи и намиращи в нашия сайт алтернативната и свободна информация! Ще продължим да работим и отразяваме всички злободневни теми и проблеми. Ще се стараем и ще бъдем винаги с вас и до вас - нашите читатели, с актуална а обективна информация!

 

Дълги години ние от сайта на Движение „ДНЕС“ не се страхуваме да задаваме горещи въпроси, да търсим истината, да отразяваме обективно реалността, да даваме простор на различните гледни точки. Без захаросани фрази и без измислени факти. Отразяваме и протестите на недоволните български граждани, а в последните месеци следим и подкрепяме всяка крачка на родителите на деца с увреждания и техните усилия да променят Системата и да помогнат на техните деца - нашите деца!

 

Тази зловредна и брутална атака е поредното доказателство за страха на управниците ни от всяко другомислие. Показателна е за неспособността на властите да решат проблемите на страната и хората.

 

Опитват се да ни плашат, да затворят истината, както направиха с редица медии. Ние ще продължим. Ще бъдем искрени, обективни и честни. В името на демокрацията, заради свободното слово и най-вече ЗА България! Благодарим ви за доверието! За нас е огромна отговорност и чест!

 

Неудобни сме, но няма да спрем! Заради вас!


78490