Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Честита 2019-та, ува...
Честита 2019-та, уважаеми избирателю!

Честита 2019-та, уважаеми избирателю!Автор: Стойка Живкова, пенсионер, гр. Ямбол  

 

Честита 2019-та, уважаеми избирателю! Да, това ще е изборна година! Предстоят избори! И то два редовни избора за една година. А може и предсрочни парламентарни да има. И е най-вероятно. Чакат ни кампании, скандали, снимки, кебапчета, рушветчета и т.н.
 
•  Какви избори предстоят?
 
През точно пет месеца тази година два вота ще има.
 
1 - Този за Европейски парламент ще е на 26 май 2019 г.
 
2 - Макар датата на местните избори все още да не е официално уточнена, то първият им тур най-вероятно ще е в последната седмица на октомври – на 27-ми. Това означава, че вторият тур ще е най-вероятно на 3 ноември.
Изборите ще бъдат организирани и проведени и от нов състав на ЦИК! Трябва да се приемат и поправките в Изборния кодекс.
 
3 - Можем, а и най-вероятно е да очакваме и предсрочни парламентарни избори! Все още не е късно да са през май месец, заедно с евроизборите! Съвсем възможно е и да са заедно с местните избори!
 
•  Сметки и листи?
 
1. Въпросителни има около листите за всяка партия или коалиция. Ярък пример за това е явният разнобой между лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на ПЕС Сергей Станишев. Тук вариантите за имена са три - на самия Станишев, на соцдепутатката Елена Йончева (бивша приятелка на Станишев) и на Деница Златева, която също като Станишев е добре позната в Брюксел.
При ГЕРБ нещата изглеждат по-безспорни и по всяка вероятност листата им за европейските избори ще оглави настоящият ни еврокомисар Мария Габриел. Спряга се и Лиляна Павлова, която остана без работа, а тя е особено близка на лидера на ГЕРБ Борисов.
При „Уж патриотите“ има проблем с лидерството. Кой да води листата, може да се окаже въпрос, който ще ги раздели и съответно ще ги остави извън сметките да имат  евродепутати. Битката там е между Волен Сидеров и сегашния евродепутат Ангел Джамбазки.
  
2. На местните избори, освен за градоначалник на община и общински съветници, в някои от големите градове като София ще се гласува и за районен кмет, а в по-малките и за кмет на кметство. Местният вот трябва да се проведе през есента - края на октомври или началото на ноември. Вече се заговори, че ГЕРБ ще издигнат настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова за още един мандат. Кого БСП ще изправи срещу нея и дали ще бъде дамски сблъсък, ще се реши едва лятото, въпреки че някои от структурите на социалистите в София обмислят да предложат наперената омбудсманка Мая Манолова. Има  слухове, че и Лили Павлова е стягат и за този пост..., както се казва където стане - я евродепутка, я кмет, важно е топло и уютно местенце да има за Бойковата другарка.
 
3. Нищо ново в партийните им битки! Нагледали сме се. Омръзнаха ни. Втръснаха ни.
Но отвсякъде  е време за нещо ново извън тях! Кой ще разруши статуквото?! Кой ще е  новият играч, новият  лидер и нов наш водач в битката за по-добър живот в България - битка с корупцията, престъпността, алчността, шуробаджанащината, невежеството и почти всеобщата мизерия.
 
•  Спим ли?
 
Кризата в страната е всеобхватна и дълбока. Разрухата пълна. Колкото и управляващите да ни убеждават и да ни насаждат, че всичко ни е наред. Сами достатъчно добре и ясно  виждаме грозната реалност.
И затова е време за промяна. Време е да изхвърлим целия боклук! Време е за активно гражданство! Време е да изискваме, да търсим сметка и с внимание да избираме! Време е да се информираме! Да се интересуваме! 
 
Та, скъпи приятели, Честита Нова година и честита  изборна 2019-та!
 
Очаква ни година на оправдания за неизпълнените обещания! Очакват ни нови грандиозни обещания! Очакват ни поредните фалш и лъжи! Очакват ни политически театри, циркове и риалита!
 
Ще имаме доста избори да направим! Ще искат да ни лъжат! Ще искат да  ни манипулират! Да  ни купуват! Да  ни продават!

Правете си сметката! Мислете! Продаваме  ли се? 

Продава ли се България?
 
Честита 2019-та, уважаеми приятели-избиратели! И умната! От нас всичко зависи.

 

ВИДЕО

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Новата 2019-та! Време е!

Време е да изхвърлим боклука! Гавра с мизерията на хората! >> Над 6 млн. и 33 хил. лв. са получили депутатите за допълнителни разходи през 2018 г.

Какво се променя от 1 януари 2019 г.

От нас зависи да изсурувакаме политкражбарите

Д-р Калоян Методиев: Това е едно управление на смъртта! 2018-а бе трагична за българите

България на фокуса на фотообектива през 2018-а

Всезнайкото предрече >> Проф. Константинов: Ако на евровота БСП и ДПС съберат общо 9 мандата, ще има предсрочни избори

Оракул на ГЕРБ предварително вещае порочни избори >> Георги Марков: Президентът ще оспори честността на избори 2019


85658