Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Чист като... сълза! ...
Чист като... сълза! >> Цветанов остава шеф на предизборния щаб и зам. председател на ГЕРБ. Излиза сам от Парламента. (ОБНОВЯВА СЕ)

Чист като... сълза! >> Цветанов остава шеф на предизборния щаб и зам. председател на ГЕРБ. Излиза сам от Парламента. (ОБНОВЯВА СЕ)Всичко, което съм правил в целия си съзнателен живот, съм го правил съгласно българското законодателство, категоричен е заместник-председателят на ГЕРБ

Цветан Цветанов излиза от Народното събрание. Това заяви самият той на нарочна пресконференция след разговор с премиера Бойко Борисов.

"Оставам заместник-председател на партията и председател на предизборния щаб. Трябва да се прекратят всички спекулации, че Цветанов иска да превземе ГЕРБ. Винаги съм изповядвал това да бъдем екип", категоричен бе той.

Искам да ви помоля да спрем всички спекулации, подчерта Цветанов. 

"Няма драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент, ще бъда заместник-председател на партията и ще оглавя предизборния щаб. Винаги съм се ръководил от семейните ценности. Знам, че ако има проблем, страдат децата. Ако има развод, страдат децата", допълни Цветанов.

"При заблуждение и поднасяне на невярна информация се създава напрежение, което рефлектира върху политически партии, и управлението - в случая жертвата бях аз. За тези обвинения, че има лобизъм, свързан със сградата на фирма „Артекс“ - за всички тези, които разбират както от право, така и от начина на прилагане на ЗУТ, заявяват, че този закон няма никакво отношение към тази сграда. Все пак, когато имаме обективни журналисти, това е най-важното за българското общество. Когато се влиза в заблуждение и поднасяне на невярна информация, се създава обществено напрежение, което рефлектира върху политически партии, парламентарни мнозинства и управлението", заяви още Цветанов и посочи, че в случая жертвата е бил той.

"Искам да споделя с Вас решението, което съм взе преди няколко дни. Днес го официализирах пред лидера на ПП ГЕРБ и премиер на Република България Бойко Борисов. Първо искам да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат обективни. Благодаря и на тези, които създадоха другото усещане за много манипулации и внушения  

Чух много неща, както за себе си, така и за всички прегрешения, в които бях обвинен. Всичко, което съм правил в целия си съзнателен живот, съм го правил съгласно българското законодателство," каза още Цветанов. 

През всичките тези години, в които работим с премиера Борисов, ние сме се ръководили само от закона, заяви той.

"Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха. И днес спрях някои колеги, които искаха да ме посрещнат на летището", каза Цветанов. 

"Не може да се говори, че има някакво и минимално разделение в ГЕРБ - партията е кауза както за мен, така за нашия лидер и за нашите представители. Няма от какво да се срамувам. Единственото, което съм направил, е да огранича възможността да излизат определени декларации. Този филм съм го играл няколко пъти. Спомням си много добре 2013 г., когато всички ме обвиняваха за това, че съм правил незаконно подслушване. Всички ме обвиняваха за това дори с внесения анонимен сигнал, точно от БСП“, каза Цветанов.

"Питайте колегите от БСП защо никога не поемат морална отговорност", каза още Цветанов. Той заяви, че оставката му е морален акт и припомни, че така са постъпили и министрите Николай Нанков, Ивайло Московски, Валентин Радев, на министър Цецка Цачева, както и на заместник-министъра на енергетиката, без да имат някаква вина.

"Прегърнахме се и си пожелахме от утре да заработим за европейските избори", отговори Цветанов на въпрос какво са си казали с премиера Бойко Борисов. 

"Между другото, имаше и такъв вариант, да оглавя листата за Европарламента, но това беше несериозно - да изляза от един пост, за да се кандидатирам за друг", коментира още Цветанов. 

"Задайте подобни въпроси на човек, който е обвинен за пране на пари, на човек, който има имоти за 2 млн. лева", заяви Цветанов в отговор на въпрос на репортерка на телевизията на БСП - БСТВ.

"Няма да ограничаваме журналистите по никакъв начин", отговори той на въпрос ще има ли ограничения за присъствието на медии в централата на ГЕРБ покрай кампанията за евровота.

"Имаме вече съответното решение с премиера, което ще предложим на парламентарната група, но то няма да се обявява тази вечер". Така Цветанов отговори на въпрос кой ще е неговият приемник като ръководител на ПГ. 

Той посочи, че ПГ на ГЕРБ осъзнава важността и отговорността от днешното управление. 

„Убеден съм, че колегите от парламентарната група са достатъчно отговорни. Те имат своята представителност на своите избиратели. Не смятам, че колегите няма да се съобразят с волята и това, което ние сме декларирали с нашите избиратели“, посочи още Цветанов и уточни, че в парламентът и при взимането на едно решение става въпрос на консенсус.

 

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

*************************************************************************************************************

Цветанов кацна в София: Взел съм конкретно решение. Но това е добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори. (ОБНОВЯВА СЕ)

Взел съм конкретно решение. Засега съм го споделил само със съпругата ми. Винаги, когато вземам важно решение, го споделям първо с премиера, сега също ще застъпя така и тогава ще го съобщя.

Това бяха първите думи на Цветан Цветанов след горещо чаканото му завръщане в България след като гръмна имотният скандал. Днес трябва да стане ясно дали той ще запази постовете си в парламента и в партията.

От летището Цветанов се отправи на среща с министър-председателя, но отказа да каже къде и кога ще бъде тя. Двамата многократно разговаряли, докато зам.-председателят на ГЕРБ бе в САЩ на работно посещение, стана ясно още от думите му.

Много се наслушах и се нагледах в последните дни. Това е добре планирано мероприятие във връзка с евроизборите и с решения и коментари от последните дни, заяви той пред репортерите на летището.

От 2001 г. работим, лоялността ми към премиера и ГЕРБ ще продължи и занапред, добави той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Махането на Цветан Цветанов – нещо… като нищо, ама хептен нищо

Главният Бойко Борисов да хвърли оставка! И целият герберски клир заедно с него. СЕГА! (ОБНОВЕНО)

Стане ли напечено, Борисов се крие на село, не в Европа

Нещо...като нищо: Цветанов е приел условията на Борисов и напуска парламента

  


94274