Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Членовете на Инициат...
Членовете на Инициативния комитет на Националната гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” ще се срещнат с Председателя на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм

Членовете на Инициативния комитет на Националната гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” ще се срещнат с Председателя на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъмНа 2 ноември 2010 г. (вторник), в 15.00 часа, в Народното събрание ( пл. "Княз Александър I" №1) членовете на Инициативния комитет на НГИ „Срещу произвола на монополите”  ще се срещнат с Председателя на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм Мартин Димитров.


Срещата е по предложение на членовете на Инициативния комитет: Красимир Луканов, Латинка Петрова, проф. Вихрони Попнеделев, Камелия Тодорова, проф. Боян Дуранкев, Анжелика Цокова и Радослав Логофетов.


Подписката, с предложения за законодателни промени, които ще доведат до подобряване на качеството на обслужване на гражданите, от страна на естествените монополи, е в ход от 29 септември 2010 г.


До момента над 100 000 граждани от цялата страна са се включили в подписката. Съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, след приключване на кампанията за набиране на подписи, предложенията на гражданите ще бъдат внесени в Народното събрание.


Членовете на Инициативния комитет на НГИ „Срещу произвола на монополите” ще  запознаят председателя и членовете на Парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм с предложенията и ще обсъдят с парламентаристите възможностите и начините за реализиране на тези предложения.


5634