Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Чрез забавен творчес...
Чрез забавен творчески кръжок „ДНЕС” – Ловеч учи децата на уважение към възрастните

Чрез забавен творчески кръжок „ДНЕС” – Ловеч учи децата на уважение към възрастнитеПо инициатива на доброволците на „ДНЕС” в Ловеч се сформира кръжок под наслов „С обич към възрастните хора – това са нашите баби и дядовци”. Първото занимание се проведе с помощта на младата художничка Мая Иеленич, която е доброволка и в миналогодишната кампания на Движението „Да помогнем на бедни и хора с увреждания”. В следващите занимания с децата ще се включат още доброволци на „ДНЕС”: Катя Божинова – заслужил учител от Ресурсен център и Мария Стоянова – компютърен специалист. 

Идеята на организацията на „ДНЕС” в Ловеч е да подберат поне десет добри и отговорни деца от различни класове и училища, притежаващи харизма и лидерски качества, които да бъдат обучени в изработването на различни предмети. В последствие изработеното от децата ще бъде подарявано на възрастни семейства, самотни стари хора и на хора с увреждания по подобаващ и незабравим тях начин. 

През следващата учебна 2014/2015 година доброволците са си поставили амбициозна цел във всяко начално училище да функционира такъв кръжок.


796