Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Паника при приятеля на Борисов ! >> Експерт: Ердоган вижда себе си в кмета на Истанбул, много го е страх

Паника при приятеля на Борисов ! >> Експерт: Ердоган вижда себе си в кмета на Истанбул, много го е страхПартията и коалицията на Реджеп Ердоган се оказват победители на последните избори, но ясно вече се очертава един тренд срещу него и той загуби всички големи градове в страната. За мен голямата битка ще е за Истанбул. Управляващите признаха загубата на Анкара, но ще оспорват резултатите в Истанбул.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия арабистът Владимир Чуков. "За мен Реджеп Ердоган вижда в новия кмет на Истанбул - Екрем Имамоглу, копие на себе си и явно го е страх. Залогът за града е много голям. Ердоган може да си отгледа собствения гробокопач и ще натиска с всички средства Екрем Имамоглу да не бъде допуснат до кметския пост. Надявам се, че ЦИК няма да се подаде на този натиск. От изборите стана ясно още, че кюрдите масово са гласували за опозицията", добави той.

"За България ще е по-добре да има промяна в курса на Турция. Трябва да кажем много ясно на нашите съседи, че ние сме европейска държава и по никакъв начин не допускаме намеса във вътрешните ни работи. За мен трябва да покажем на Чавушоглу, че не е желан в България докато не се извини. Трябват повече действия вместо думи", коментира Владимир Чуков изказването на турския външен министър.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Тронът на султана се разклати. Приятелят на Борисов Реджеп Ердоган загуби и Анкара, и Истанбул

Мартин Табаков: Ердоган загуби от градската класа

Окончателно! Пирова победа! Тронът на султана се разклати! >> Приятелят на Борисов Реджеп Ердоган загуби и Анкара, и Истанбул

 


94817