Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Циганин убиец – има!...
Циганин убиец – има! Намери се!? И какво от това...? Системата продължава да УБИВА!

Циганин убиец – има! Намери се!? И какво от това...? Системата продължава да УБИВА!Информационен сайт на "ДНЕС"

 

Намери се убиецът на журналистката Виктория Маринова. Полицията в Германия е заловила 21-годишен циганин от Русе. Макар, че цялата циганска махала от дни е знаела кой е извършителят?!?

 

 

Още във вторник след обяд Информационният сайт на Движение „ДНЕС“ написа, че въпрос на време е циганин, клошар, скитник  или наркоман да бъдат заловени и посочени за извършители на бруталното убийство на русенската журналистка.

  

 

 

Както в много случаи и сега правилно предвидихме изхода. Но не това е въпросът.

Удобната версия и вероятната реалност – Северин Красимиров, циганин, боксьор, беден, употребил огромни количества алкохол в нощта преди да посегне на Виктория..., нападнал я случайно... Да, идеален профил. На брутален психопат-убиец. Циганин или турчин при това. 

Да, може би наистина това да е прекият ликвидатор на Виктория Маринова, но тежките въпроси и още по-тежките изводи остават.

 

 

Убита е журналистка, която се е занимавала с аферата Джи Пи Гейт и с друг случай на корупция с еврофондове. България е в шок. И Европа е потресена. А и светът.

 

Image result for Bulgaria Детектор 

 

На властта ѝ трябваше неистово жертва, дори и изкупителна да е! Трябваше ѝ светкавично разкриване на случая, трябваше ѝ на всяка цена да се посочи убиецът, да се потуши общественото недоволство... иначе ТЯ - властта си отиваше много, много бързо, скоропостижно дори.

  

 

Брифинг за задържания за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова

 

На брифинг Бойко Борисов, вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров гордо и тържествено обявиха,  ЛИНК  че са си свършили работата блестящо, хванали бедния ром, който чак в Германия успял да стигне. Как беден, пък до Германия чак отпрашил...?! Пресконференция - триумф, все едно, че това не е призвание и задължение на всяка власт! Да си върши бързо, качествено и отговорно работата!

Като капак на гротесктния панаир последва и вече традиционното за Премиера неадекватно и сръдливо държание. Гневен и обиден, че три дни се пишели и говорели небивалици. Засегнал се лично. Както винаги. Докачлив и обидчив като прогимназистка е нашият Бойко. Не можело така... Хулели сме си държавата... Всичко си ни е наред в нашата Родина, но черногледци сме били. Скандално и спешно извика и посланиците... И обидено, и троснато и на тях се накара! Не подмина и Брюксел. И на тях скандал обеща. Не можело да го критикуват...!? Без основание, без причина!

Да, г-н премиер, прав сте!  Не може повече така!

Не може държавата да се разпада с гръм и трясък.

Не може престъпността да е свирепа и навсякъде.

Не може отчаянието на хората да е тотално.

Не може да няма елементарна сигурност, а справедливостта да е вече далечна химера.

Не може институциите да бездействат и да работят за олигархията, а не за гражданите.

Не може България да се тресе от скандали ден и нощ.

Не може да няма осъдени и наказани за нито една крупна далавера, за нито едно убийство. 

Не може безотговорността, корупцията  и дерибейщините като октопод да обгръщат всяко кътче от държавата. От най-малкото село до София! 

И най-важното и основното – Не може Бойко Борисов да се изправи пред съсипания си народ и да каже, че е сърдит. Та той е всьо и вся в тази държава. Контролира отдавна абсолютно всичко. От общините, през парламента и институциите, та до МС. От 2001 г., откакто е гл. секретар на МВР, после кмет на София, та чак до днес!. А ГЕРБ е неотлъчно на  кормилото на властта от 2009 г., та до днес! 

Е, на кого се сърди тогава  Борисов, освен на себе си и на своите съпартийци, обхванали и "оковали" България надлъж и нашир! Точно ТОЙ - Бойко Борисов методично и грижливо подчини всички органи, институции, цялата държава и всичко на собственото си его и юмрук!

На Премиера очевидно трябва да му се напомни, че той и правителството му контролират и почти всички медии. А те не правят нищо друго, освен да възвеличават Борисов и властта, да цензурират неудобните теми и събития които не са в негова угода и удрят по имиджа му. Да, именно той закриля тези, които държат българските медии.

На брифинга Борисов нарече медиите първа власт. Ако визира по този начин себе си – да, но иначе медиите в България отдавна не са и четвърта власт. Те, нашите медии са на 111-о място по свобода на словото. И никой вече не им вярва. Тоест, у нас словото отдавна е убито и натикано в миша дупка. 

Да, възмутен, огорчен и обиден е Борисов - докато той хваща рома Северин, който „спонтанно“ е убил Виктория Маринова, то мат‘рялът наречен български народ... очерня премиер и държава. Как е възможно! Как може да се говори срещу управлението и властта?!

А как иначе, г-н Премиер. Когато хората са загубили доверие в институциите, не вярват в правосъдната система, потресени са от бездарието на полицейските началници. И нямат доверие на никого и на нищо! 

И циганинът да е убиецът, и който и да е, това значи ли, че той не може да е ликвидирал журналистката по поръчка!?? Логично! А това отново доказва, че нито Борисов, нито полицията, нито държавата за пореден път са си свършили читаво работата.

Да, надали вече има някой, който да не казва... няма такава държава!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Да изринем боклука... преди да ни е удушил... и убил!? Бас хващам, въпрос на време e властта да обяви, че убиецът е заловен и той ще е я психопат, я клошар, я някой циганин...! 

Слави Трифонов: Убийството на Виктория е брутална диагноза на това до къде са ни докарали...и всъщност какво населяваме днес - държава, територия или кочина!?!

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Започна ликвидирането... на неудобните! ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

България в шок! Властта почна разправа с неудобните!* >> Последното предаване на убитата тв водеща било за Джи Пи Гейт

Илиан Василев във Фейсбук: Властта премина към премахване на опонентите си 

МВР работи по всички версии за убийството на журналистката от Русе 

Полицаи за убитата журналистка: Не помним друго толкова брутално престъпление в Русе 

В уж „спокойна и сигурна“ България* >> Жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе, жертвата била изнасилена, душена и обезобразена (СНИМКА) 

Теории на хаоса* >> Маринов за убийството в Русе: Близо до произшествието има психиатрично заведение

Близките на убитата Виктория Маринова от Русе: Ще има време за гняв (Снимки)

Приятели на убитата Виктория Маринова ще претърсват мястото на престъплението. Те не са доволни от действията на разследващите 

"Билд": Убийството на български журналист, разследващ злоупотреби, шокира света

 

 


78395