Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ЦИК регистрира “ДНЕС...
ЦИК регистрира “ДНЕС” за наблюдател на Евроизбори 2014

ЦИК регистрира “ДНЕС” за наблюдател на Евроизбори 2014Близо две седмици след публикуване на съобщението на сайта, регистриралите се в приемните на Движението и на националния горещ телефон са стотици

 

 

Движението за национално единство и спасение „ДНЕС” започна записването на доброволци за наблюдатели по време на изборите за Европейски парламент, на 8 май т.г. подаде и документи в ЦИК за регистрация на наблюдатели, а на 10 май т.г. с решение № 333-ЕП организацията бе регистрирана.

 

За нас като гражданска организация, участваща активно в обществения живот на страната, гарантираща правата и свободите на гражданите и разрешаваща техните проблеми, е важно изборите да бъдат прозрачни и обективни. Това, както и записването на стотици граждани за доброволци, ни мотивира и амбицира в предстоящите избори за Европарламент да се обърнем с апел към нашите членове, симпатизанти, към гражданите и да осигурим наблюдатели за изборните секции. Разчитаме както на доброволците на „ДНЕС”, така и на граждани с активна обществена позиция, а и на сродни граждански движения и неправителствени организации, които изповядват доброволчеството като ценност. Записаните към момента са 2 558 доброволци за наблюдатели.

 

Доказвали сме многократно ефективността на доброволческия принцип в работа на Движението:

- и чрез работата на адвокатите – доброволци, оказващи безплатни консултации вприемните на „ДНЕС” в цялата страна;

- и чрез работата на доброволците в националната ни кампания „ДНЕС помага“, с която сме помогнали и продължаваме да помагаме на хиляди деца и възрастни съграждани в правото им на по-добър и достоен живот;

- и чрез доброволците ни, съдействащи по време на всички избори и референдуми на стотици граждани със зрителни и двигателни проблеми да се придвижат безпрепятствено до изборните урни и да упражнят своето право на глас.

 

Като част от активното гражданско общество трябва да докажем, че може да вземем съдбата си в собствените си ръце; да заявим волята си да живеем в държава, в която гласът на хората може да бъде чуваем.

 

Заявления за доброволци се приемат:

- в приемните на „ДНЕС” в цялата страна;

- в платформата на сайта на „ДНЕС” - Стани доброволец!

- на горещия телефон 02 843 53 56;

- на e-mail: office.dnes.bg.org@gmail.com

 

Ние – от Движение за национално единство и спасение „ДНЕС”, вярваме, че само заедно и обединени в общата кауза за прозрачна и честна политика и при наличие на активно гражданско общество, можем да постигнем по-добро бъдеще за нас и своите деца.

Да започнем от днес!


3798