Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Цялата власт омазана...
Цялата власт омазана в корупция, Борисов - в бяло

Цялата власт омазана в корупция, Борисов - в бялоЛуксозни апартаменти с недекларирани тераси и укрити данъци, необясними доходи и други богатства, притежавани чрез подставени лица, лични къщи, построени с европари – още колко тухли са необходими за стената на корупцията на ГЕРБ? За Барселона дори не отваряме дума.

 

"Има ли виновни - да се уволняват и да се дават на прокурор веднага, безкомпромисно!", заканва се премиерът Бойко Борисов пред министрите. Какво означава според него "има ли виновни"? Вината се установява единствено от съда.

 

Има факти – всяка трета "къща за гости", тоест лъскава прогимназия с фамозна гледка и нетипични за селата екстри, се оказва престъпна. Защото е построена с пари на европейските данъкоплатци, за да подпомогне поминъка на някой трудолюбив човек на село. Вместо това в нея се вихрят 

оргии на управляващите, а туристите не са и помирисвали лукса

вътре. Дори работещите по предназначение селски туристически обекти съществуват благодарение на финансиране с връзки във властта. Обикновените хора от село нямат къщи за гости, но децата на партийния елит, управляващ през последните десетилетия, са уредени с чудни семейни хотели.

 

Признава го самият министър на земеделието Румен Порожанов - бивш шеф на фонд "Земеделие", раздал гювеча на близките до властта. И въпреки че това е установено, не чуваме да има обвиняеми освен доскорошния зам.-министър Александър Манолев, снабдил вилата си с минерална вода.

 

Какво прави прокуратурата освен поредния чадър на властта? Защо единствено се налагат "корекции", тоест някои от облажилите с европари ще ги връщат? Евентуално защото еврокомисията много не била заинтересувана от случващото се.

 

Ами Наказателният кодекс? Защо се бездейства спрямо финансовите измами? Къде е ОЛАФ и българското й звено за контакт в МВР, къде е спецотделът на главния прокурор Сотир Цацаров за разследване на измами със средства на ЕС? Какво прави ГДБОП и нейният спецотдел по същия въпрос? Ами прословутата антикорупционна комисия, която е

 

готова да отнеме парите и имотите на всеки противник на режима

 

който ни управлява – тя къде проспа незаконно придобитото имущество на хората от властта и на техните лакеи?

 

При такава грамада от престъпления трите власти тотално бездействат и с всеки изминал ден вредят на данъкоплатците. Нито един орган в държавата очевидно не работи в интерес на обществото, а точно обратното.

 

 

За последните 10 години управление на ГЕРБ, ДПС, БСП и така наречените Патриоти престъпността трайно се настани по високите етажи и органите, които трябва да й противодействат, всъщност й опънаха чадър.

 

Сега ситуацията е толкова абсурдна, че излиза от рамките на нормалната логика. Мнозина не могат да повярват, че е възможно с такъв размах да се краде в управлението.

 

"Виновните" по Борисов обаче се правят на разсеяни. Земеделският министър не се сеща да си подаде оставката, прокуратурата не бърза да го провери, а премиерът изчаква тактически – ако може да не го пожертва, защото

 

падне ли Порожанов, ще повлече и Борисов

 

Оставката на правителството отдавна трябваше да е факт, тъй като няколкото разследващи медии, които вършат черната работа на цялата бездействаща корумпирана държавна машина, разкриха достатъчно скандални факти. В друга страна от Европейския съюз, за чийто любимец Борисов обича да се представя, оставката на правителството вече щеше да е стара новина. Също и на главния прокурор, антикорупционния шеф, даже и вътрешния министър, който сега трогателно се сети, че щял да провери дори строителите на къщите за гости. Най-накрая вероятно виновни ще излязат чистачките...

 

"За съжаление винаги се намира някой, който да опорочи програмата, и затова към днешната дата ние новата програма не я отваряме", залъгва избирателите Борисов. Сега, преди евроизборите, да не вземе да открие топлата вода – че европейските данъкоплатци са мамени и ограбвани като българските? Понеже "нито ходел в апартаменти, нито в къщи за гости". Никой не го и кара, но задълженията му като премиер изискват да е наясно с това какви ги вършат министрите му, съпартийците му и всички във властта, както и да не допуска нарушения на закона, камо ли престъпления.

 

Какво друго да прави, за да се държи във властта, освен да бави играта до последно – в това е майстор. И да се надява, че при следващата дузпа вратарят ще му "легне".

 

Но рано или късно стените падат. Неизбежно.

 

Източник:https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Не се заяждайте с Бойко, той е винаги в бяло! (ОБНОВЕНО)

Овампирченият Цветанов, последната манипулация на Борисов и сие...

ВИЖТЕ ТУК >> Министрите на Бойко: Алчни и с имотна стръв като акулите... от филма „Челюсти“ >>


98242