Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Цветанов - от гол ка...
Цветанов - от гол като пушка до частен асансьор

Цветанов - от гол като пушка до частен асансьорТова са нормални ходове за изпускане на напрежението, но ако се очаква само този ход да изпусне напрежението, това няма да се случи. Големият въпрос е за Цветан Цветанов. Това каза пред БНТ социологът Кольо Колев по повод скандала с апартаментите, довел до оставките на министъра на правосъдието Цецка Цачева и зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева.

Действието на Цачева - да придобиеш жилище на данъчна оценка, когато си министър, е неразумно, защото по този начин се укриват данъци. Големият въпрос е с големия – Цветан Цветанов. Не става въпрос за данъчни оценки, а за нещо много по-сериозно – че за 10 години във властта той изведнъж цъфва с апартамент в центъра на София, който по пазарни цени струва около 1,6 млн. лева. Което означава, че през тези 10 години се е замогвал месечно с 15 000 лева, дневно – с 500 лева, когато цял живот е бил на чиновническа заплата, заяви Кольо Колев.

 

Големият проблем е персоналният асансьор на този човек, който преди 10 години излиза гол като пушка от МВР, а след 10 години във властта се сдобива с частен асансьор. Аз си направих труда да проверя – един такъв асансьор струва колкото малък апартамент, отбеляза социологът.

Ако Цветанов не даде приемлив отговор, имиджовият удар за ГЕРБ ще бъде много голям, добави той.

 

Не вярвам, че ГЕРБ ще рухне от липсата на Цветанов. Ако той бъде отстранен като председател на предизборния щаб, това ще бъде тежък удар в организационно отношение, но в имиджово отношение ще бъде много добре. Не ми се ще да съм на мястото на Борисов, който трябва да реши дали да запази лицето на партията или да остане с това доста сериозно петно, каза още Кольо Колев.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

ВОЙНАТА В ПАРТИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ ЗАПОЧНА: Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"

Борисов..., България не ви ще! (ОБНОВЕНО)

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ >> Цветанов, Цецка & сие, подайте оставка! Сметките с апартаментите не излизат. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>


94033