Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Цветанов увърта за Г...
Цветанов увърта за Гебрев и ”Ало, Банов съм”, президентът бил грешка

Цветанов увърта за Гебрев и ”Ало, Банов съм”, президентът бил грешкаСигурно е за Великобритания, че е имало присъствие на този служител Сергей Федотов. Не бих могъл да извеждам определени версии, за да може компетентните органи да споделят информацията, с която разполагат. Това обясни пред Би Ти Ви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, запитан за отровителя на оръжейника Емилиян Гебрев.

Ще се въздържа от коментар, защото позицията ми е лична, а все пак съм председател на парламентарна група, коментира той в отговор на въпрос възможно ли е да се стигне до изгонване на руски дипломати от страната, ако се окаже, че има замесен служител на Русия в отравянето на Гебрев.

 

Според Цветанов скандалът "Ало, Банов" не било тема, която трябва да се обсъжда на следващия коалиционен съвет. На аргументите, които му подсказа водещата с изказване на Еена Йончева п скандала, той отговори със схема за европейски прогнози на ЕС за България през 2019 г.

 

Вторият човек в ГЕ коментира и темата за хибридните атаки: Хибридните атаки били от 2015 - 2016 г. "Има определен интензитет в антиевропейските и антибългарските настроения и те са характерни за предизборните периоди. Трябва да ограничим възможността за разпределение на фалшива информация. Убеден съм, че Русия ще се намеси в предстощите европейски избори. Ние сме в постоянна руска хибридна атака", посочи той.


Цветанов не забрави да атакува и президента: "Външната политика се прави от правителството. И това трябва да бъде ясно. Начинът, по който президентът Радев направи неговата позиция, допълнително създаде напрежение. Ние няма да влезем в този тон. Избрахме човек за президент, който не си спазва принципите. Той всеки ден доказва, че иска да ни отклони. Когато имаме случая като скандала "Скрипал", трябва да имаме консолидация. Радев колко пъти дойде в българския парламент. Защо трябваъда има винаги противопоставяне между политиците и президента Радев, повиши тон Цветанов..

 

Не изключвам възможността, че венецуелската национална петролна компания се опитва да изнася държавни средства в България. Когато ситуацията е критична, разбира се, че това са подходите, това е правено и от БКП, когато приключваше тяхната ера, коментира Цветанов появилата се информация.

 

Нашият регион представлява изключително голям интерес не само за ЕК, но и САЩ. Тази модернизация е задължителна, каза той относно предстоящата покупка на нов изтребител. Според него България стои изключително стабилно пред евроатлантическите ни партньори.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Запазената марка „Цв. Цв.“ >> Експертизата за избора на F-16 била "земна" и "всеотдайна"

Рунд пореден >> Цветанов: Уважавам качествата на пилота Радев, но не уважавам качеството му като политик!

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Преяждане с власт! Пореден министър замесен в афера за 700 хил. лв. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>


 

 89361