Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Д-р Антония Първанов...
Д-р Антония Първанова: По пътя на парите ще познаем откъде дойде паниката с COVID-19

Д-р Антония Първанова: По пътя на парите ще познаем откъде дойде паниката с COVID-19По пътя на парите ще познаем откъде дойде паниката с COVID-19. Които са боледували от грип през януари, може и да са прекарали вече заразата, коментира политикът и лекар Антония Първанова.

Отвсякъде може да влезе коронавирус. Италиански учени казват, че дори вирусът може да се придвижва с фини прахови частици, ще видим дали е така, посочи Първанова.

20% от заразените са безсимптомни заразоносители. Малко тестове се правят в България. На двама открити отговарят 7 неоткрити, казват по света. Друго мнение е, че са повече.


При едно ограничаване от стоене вкъщи имунитетът пада, силен имунитет не се изгражда с дезинфекциране. От неадекватна дезинфекция може да станем уязвими на друг вид вируси. Лекари и зъболекари казват, че има опасни дезинфектанти, смята тя. 

Каквито и мерки да се прилагат, между 6 и 8 седмици се удържа кривата на заболеваемостта. Трябва да се избягва порочният навик да се плюе по улиците. 

Хората ходят на работа леко болни и заразяват околните. Важно е всички да спазват хигиена и да търсят лекарска помощ, което важи и за оплаквания при децата, където вирусът мутира с обрив, може и със сърдечни облаквания, констатира Първанова.

 

Източник: https://frognews.bg

 


125130