Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Д-р Куцаров обяви вс...
Д-р Куцаров обяви всеизвестната истина: Реденето на опашки не е план, в някои областни градове няма ваксини (ВИДЕО)

Д-р Куцаров обяви всеизвестната истина: Реденето на опашки не е план, в някои областни градове няма ваксини (ВИДЕО)Планът с третата фаза на ваксинацията отпадна и малко станаха нещата юруш, който може, да стигне до ваксините. Според нас това беше грешно.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" кардиохирургът д-р Севдалин Куцаров, коментирайки темата с ваксинирането срещу коронавируса у нас.

Водачът на листата на "Републиканци за България" за област Добрич посочи, че целта на ваксинационния план е именно да се ваксинират рисковите групи по отношение на заразяването. "Естествено лекарите, които най-възможно могат да се срещнат със заразата, да бъдат сред първите. След това според нас трябваше да бъдат вкарани възрастните хора. Те имат най-голям риск от тежко протичане на заболяването", отбеляза д-р Куцаров.

По думите му реденето на опашки за ваксини не е план. "Това е така, защото възрастните хора много трудно ще минат през денонощни пунктове и ще стоят по няколко часа. Идеята през личните лекари да бъдат ваксинирани отпадна, а много от хората се записаха там. Тръгна се в тази посока да има масовост и естествено третата ваксина (на AstraZeneca и Оксфордския университет - бел. ред.) позволява такава логистика. Днес разбрахме, че няма зелени, а вече ще има червени коридори, тъй като нещо не беше сметнато и ги няма доставките", коментира Куцаров. По думите му в много от областните градове няма ваксини. "В момента няма и избор на ваксини, а имаше идея този избор да бъде информиран, за съжаление, нямаше информация", допълни още кардиохирургът.

По думите му по-скоро медийният шум е създал колебания около ваксината на AstraZeneca, тъй като в момента излизат проучвания за нейния доста обещаващ ефект. "Тази технология на ваксината е изпитана 40 години. За ваксините с РНК също се работи от много години", подчерта Куцаров, който е убеден, че хората имат пълното право да знаят какво си слагат.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

 

Редактор: РУМЕН СКРИНСКИ

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Адв. Михаил Екимджиев: Не се надбягваме с вируса, тичаме срещу него

Проф. Чорбанов потвърди очевидното: След нелогичното и безразсъдно решение за отваряне на ресторантите, ще има пик на заразени точно в навечерието на изборите

"Планът Борисов" в действие! Отварят всичко..., за да затворят всичко. Точно за изборите...

Парадокс! Заразените се увеличават, но отваряме кръчмите...?! >> 1733 нови случая, жертвите на COVID-19 надхвърлиха 10 000

Напук на здравната обстановка Борисов нареди: От 1 март отварят ресторантите, от 1 април - баровете

 145569