Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Д-р Михайлов: За Бор...
Д-р Михайлов: За Борисов възниква тревога дали е отстраним от политиката, ако сам не реши това

Д-р Михайлов: За Борисов възниква тревога дали е отстраним от политиката, ако сам не реши товаПолитиката се явява нещо отчуждено от простосмъртните

 

Обяснението е, че тези хора не си представят как един вот би решил някакъв политически въпрос от какъвто и да е характер. Политиката се явява нещо отчуждено от простосмъртните. Това е занаят, упражняват от такива, които искат да живеят по-добре, дори луксозно.

Такова мнение сподели в студиото на "Още от деня" по БНТ психиатърът и политически наблюдател д-р Николай Михайлов относно ниската избирателна активност по време на изборите за Европейски парламент. 

,,Тези избори бяха състезание между твърдите ядра на основните партии. В този смисъл проблемът беше в мобилизацията на ядрата, като тези на ГЕРБ се справиха по-добре'', посочи Михайлов. 

По повод подадената днес оставка на Корнелия Нинова той обясни, че тя е станала заложник на вътрешнопартийна крамола. 

,,Нинова притежава ефекта на Жана д'Арк, която иска да поведе червените на сражение срещу Бойко Борисов, но той я срази. В същото време Борисов е като един едър земевладелец, който обикаля страната, той е строител и не си губи времето да обръща внимание на две жени, които той нарече "жени на дребнотемието". Борисов пробива планини, строи магистрали и е придобил този тъмнокафяв цвят от слънчевото изгаряне'', коментира още психиатърът и допълни, че европейският вот има консолидираща сила за ГЕРБ. 

,,За Борисов възниква тревога дали той изобщо е отстраним от българската политика, ако той сам не реши да се оттегли. А БСП в този статус, в който се намира в момента, има по-големи шансове да се разпадне, отколкото да се яви като претендент за политическата власт по подобие на тази, която упражнява Борисов'', каза в заключение д-р Николай Михайлов.

 

Източник: http://epicenter.bg/

 


100879