Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Да, ще приемат Бюдже...
Да, ще приемат Бюджет 2019! Пък после..., може и О-С-Т-А-В-К-А (OБНОВЕНО)

Да, ще приемат Бюджет 2019! Пък после..., може и О-С-Т-А-В-К-А (OБНОВЕНО)Информационен сайт "ДНЕС"

 

Да, ще приемат Бюджет 2019! Не се съмнявайте в това! Ама грам.

Днес отново НС не успя да събере кворум, нямаше пленарно заседание, нямаше парламентарен контрол. Във вторник на извънредно заседание, следва да бъде гледан бюджетът на Република България за 2019 година.

И започват спекулациите: Ще могат ли управляващите да съберат всичките си депутати? Ще имаме ли бюджет за 2019 г.? Зависи ли въобще нещо от БСП и ДПС?

Няма съмнение, че ако искат, управляващите ще съберат кворум. Третият вот на недоверие, гласуван миналата седмица показа, че с правителството има 133-ма в НС! Без БСП и ДПС!

Паралелно с това, работата по приемането на бюджета си върви съвсем нормално в парламентарните комисии. Бюджетната процедура е в ход! Безпроблемно в комисиите се приемат проектите на закона за държавния бюджет на Република България, бюджетите на ДОО и НЗОК! Работата си върви, БСП и ДПС най-често гласуват против, и какво от това!?! Досега те уж се правеха на опозиция, но всъщност съгласувано и редовно си подкрепяха ГЕРБ и Бойко! И ето изведнъж тези дни решиха..., на уж по-твърда и безкомпромисна опозиция да се направят! За пред нас! За пред техните си електорати!

За пореден път ни взимат за балъци! Да ме прощава актьорската гилдия, но повечето политици се справят много добре с ролите си в българската политика. А знаем, играта и на ДПС, и на БСП, и на всичко други е къде по-явно, къде по-неявно... винаги свързана с далаверата. В случая от 2 петилетки властта  е ГЕРБ. Там са и ножът, и хлябът, и отрупаната с апетитни лакомства маса... И всички са с ГЕРБ! И Бойко.

Тук е време да се запитаме: Защо управляващите не събират кворум тази седмица? Защо не затегнаха редиците? Защо тези, които призовават ежедневно, да не се всява хаос, всяват хаос? Защо оставят БСП и ДПС да разиграват дребните си номерца?

Отговори много, но нямат значение! Освен един. Ако Бойко-3 не е решил да разиграе поредния си национален етюд..., да минем през ОСТАВКАТА на Валери, неговата и хайде наново избори, за да дойде пак Бойко, но този път - Бойко -4! Защото, ако чакаме редовните... от Бойко & сие ще остане... натрошено парче.

Но ние не искаме да ставаме участници в ежедневните им политически риалита? Ние не им вярваме и вече не искаме да ги слушаме!

Да, ние знаем, че бюджет ще има, защото там има за всички тях! Колкото и да се правят на управляващи и опозиция, колкото роли и сценарии да ни предлагат, на нас ни е ясно - ТЕ всички са статуквото! ТЕ всички заедно разиграват цирковете, които ни принуждават да гледаме, и в които ни принуждават уж да им вярваме.

Да, ще приемат Бюджет 2019! Не се съмнявайте в това... А след това, след протести или без..., може и ОСТАВКА, не на Ужким да има...

 

Пленарната зала отново остана празна. Снимка Веселин Боришев

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Позор!*>> Парламентът няма да заседава заради липса на кворум

Ако Валери си тръгне, Бойко ще остане ли? И докога? А и кой ли го търпи вече...?!