Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да изринем боклука.....
Да изринем боклука... преди да ни е удушил... и убил!? Бас хващам, въпрос на време e властта да обяви, че убиецът е заловен и той ще е я психопат, я клошар, я някой циганин...!<br>В памет на Виктория

Да изринем боклука... преди да ни е удушил... и убил!? Бас хващам, въпрос на време e властта да обяви, че убиецът е заловен и той ще е я психопат, я клошар, я някой циганин...!
В памет на ВикторияАвтор Красимир Ценов - психолог, гр. Русе

 

Смрад и полумрак - това витае над бедна България! Поредната кървава репресия е сред нас и пред очите ни, в 21 век. Геноцидът прояде и журналистиката, не онази която възхвалява магистралите, а онази която дълбае надълбоко. Брутално изнасилиха и убиха разследващата журналистка Виктория Маринова. Гръмна и светът и се потресе, за сетен път.

 Ð–ертвата на бруталното убийство в Русе - Виктория Маринова СНИМКИ: Фейсбук/Виктория Маринова

Да, тя не е съпруга на Волен Сидеров, но е човек. Човек, който подкрепи майките на децата с увреждания, който не се притесни да бръкне в раната „Джи пи гейт“. И плати с живота си. Полицията, разбира се, работи по всякакви версии, само не и по линия на най-явната причина - предаването „Детектор“, в което Маринова дава гласност на двамата арестувани журналисти, които бяха арестувани, след като "Биволъ" подаде сигнал до МВР, че от офисите на строителната фирма „Джи Пи Груп“ е започнало изнасяне на документи, които са изгаряни в района на Радомир.

С две думи - властта заглуши гласа на журналистиката. Пак показахме най-грозното и най-уродливото лице за себе си пред света. И световните медии с тази новина. Сравниха ни с политическото убийство на руската разследваща журналистка Анна Политковская през 2006. Криминалисти с опит в Русе обявиха, че такава жестокост не са виждали от години.

Връщаме се в мутренските времена, във времената на репресиите и реваншизма и те станаха вече основно средство за натиск и потисничество срещу неудобните от силните, в случая - властта. Неудобните се премахват. Няма го Белене, но няма и нищо по-лесно да наемеш убийци, които за пари са готови на всичко. Нека си спомним за убийството на Георги Марков, прободен с чадър. Само преди три години разследващият журналист от сайта „Бивол“- Младен Дочев се „обеси“. Два месеца след смъртта на Дочев бе открит обесен и Мартин Кръстев - дългогодишен редактор в "Монитор", "24 часа", "Стандарт". Кръстев познаваше вътрешната политика на страната ни изключително детайлно. И двата случая от България бяха описани като "Самоубийство".

Нищо чудно и сега поръчковите разследващи да заявят, че Виктория... се е самоизнасилила и самоубила! Вече има и податки за това - вътрешният министър Маринов каза още онзи ден, че наблизо има психиатрично заведение, та можело някой болен да е убиецът. Много удобна версия. Или някой наркоман, избягал циганин, арабин, емигрант или  клошар ще е похитителят... Бас даже ще хвана, че въпрос на време е някой от споменатите персонажи да се обяви от властта, че той е убиецът и е заловен... А дори извършителят да е точно такъв, то обществото няма да повярва, защото доверието във властта е равно на нула. Като нищо ще назначат някой виновен.

От Европейската федерация на журналистите публикуваха съобщение в Twitter, в което посочват, че последният материал на Маринова е бил свързан с корупцията в държавата. Ние обаче и най-вече разследващите ще търсят някой луд. Че трябва и на Борисов да се угоди и да не му се счупи хатъра, часове след брутализма той обяви, че убиецът съвсем скоро ще е заловен!

 

 

А най–лудите, най-опасните и най-безконтролните у нас не са много, те са 240!

И за съжаление не са в психодиспансер..., а са в парламента. А ако не се погрижим за тях, те ще ни изпратят я по психиатричните клиники, я в лудница. Всички българи там ще ни изпратят. Поразяващата ГЕРБерова ръка сее безскрупулно смърт навсякъде. Възпитаникът на Тато - Борисов замени концлагерите с директна смърт. Днес един журналист е мъртъв, утре цяла телевизия може да бъде взривена. Случаят Шарли Ебдо не е приказка. Но у нас никой от журналистическата гилдия няма да застане с позицията „Аз съм Виктория Маринова“, защото гилотината на цензурата е отрязала отдавна главите на почти всички, а на тези, на които не е - ще падне скоро и горко му на осмелилия се да надигне глава...

Затова не трябва да чакаме „някой да изхвърли боклука“, ние сами и обединени трябва да го изхвърлим, иначе той отдавна ни е залял... и предстои да ни удуши! Ако не го изринем. 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Започнаха ликвидирането... на неудобните! ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

България в шок! Властта почна разправа с неудобните!* >> Последното предаване на убитата тв водеща било за Джи Пи Гейт

Слави Трифонов: Убийството на Виктория е брутална диагноза на това до къде са ни докарали...и всъщност какво населяваме днес - държава, територия или кочина!?!

Илиан Василев във Фейсбук: Властта премина към премахване на опонентите си 

МВР работи по всички версии за убийството на журналистката от Русе 

Полицаи за убитата журналистка: Не помним друго толкова брутално престъпление в Русе 

В уж „спокойна и сигурна“ България* >> Жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе, жертвата била изнасилена, душена и обезобразена (СНИМКА) 

Теории на хаоса* >> Маринов за убийството в Русе: Близо до произшествието има психиатрично заведение

Близките на убитата Виктория Маринова от Русе: Ще има време за гняв (Снимки)

Приятели на убитата Виктория Маринова ще претърсват мястото на престъплението. Те не са доволни от действията на разследващите 

"Билд": Убийството на български журналист, разследващ злоупотреби, шокира света

 

 

 

 

 


78362