Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да помогнем на Фандъ...
Да помогнем на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ)

Да помогнем на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ)"Вече 10 години работя като кмет на София, явявала съм се три пъти на избори - това са тежки мажоритарни избори, където заставаш със своята биография, с това, което си свършил, с визията си, с плановете и най-вече с гаранцията, че можеш да реализираш тези планове. Това е комплекс от фактори, които ще анализирам внимателно и тогава ще взема своето решение и ще го обявя публично", така наскоро кметът на София Йорданка Фандъкова отговори на въпрос дали ще се кандидатира отново на предстоящите местни избори през октомври.

Ние от ФАКТИ решихме да помогнем на г-жа Фандъкова с анализа. Особено важно е това, което казва тя - "гаранцията, че можеш да реализираш тези планове". Няма как да се премълчат и заслугите на Фандъкова, бяха свършени немалко неща за София. Това обаче изглежда съвсем
логично, когато говорим за град с бюджет от близо 2 милиарда лева! За съжаление останаха
много неизпълнени обещания, затлачени проекти и липса на смели решения, които да определят бъдещето на града за дълго време напред. Управлението на Фандъкова може да се определи по-скоро като "поддържащо", но не и като "напредничаво".

Във времето Фандъкова така и не успя да вдигне темпото. Емблематичен е настоящият летен сезон, който макар че е предизборен, не успя да мобилизира нищо впечатляващо. Ремонтират се булеварди, свързани със строежа на метрото, което е стандартна процедура, а преасфалтирането на част от бул. "България" и ремонтът на ул. Каменоделска са твърде малък обем работа. Още повече на фона на плана, който се представя в началото на всяка година от Столична община и който в мандатите на Фандъкова свикнахме традиционно да не се изпълнява. А изпълнената част от него да е с незадоволително качество - например ремонтът на ул. "Граф Игнатиев".

 

Демонстрацията на ФАКТИ за това какво Йорданка Фандъкова не успя за 10(!) години да свърши като кмет на София започваме със състоянието на бул. " Св. Климент Охридски". Булевард в престижните южни квартали на София, граничещ с "Дървеница", "Мусагеница", "Студентски град", "Дианабад", "Младост", "Малинова долина" и отвеждащ трафика към Околовръстния път и тузарската "Бистрица" в полите на Витоша. Булевард, по който минават автобусите, свързващи повечето най-големи университети в София и който се ползва от основната група млади учащи се хора в София. В булеварда обаче няма нищо младежко, модерно, актуално. Показваме ви неговото състояние, което е плод на безброй кръпки и текущи аварийни ремонти. Булевард, който не просто е амортизиран, а опасен, защото е ясно какво е сцеплението на отдавна износения асфалт с автомобилите, за движение в зимни условия да не говорим. Неговата съдба е символна за днешна София. Булевардът е поредният, оставен без трамвай, без тротоар, в изключително лошо състояние, а в едната от посоките на нито една спирка няма навес. И сякаш Столична община е сляпа за това вече поредна година. Да не говорим, че би следвало и да бъде разширен в частта до Околовръстния път, където един автобус е достатъчен да блокира тотално придвижването.

За такива случаи трябва да доуточним, че вината е както на Фандъкова, така и на районните администрации. Това разбираме от отговор на контактния център към Столична община на сигнал за лошото състояние на настилката на бул. " Св. Климент Охридски". Оттам обясняват, че "За да бъде възложено цялостно изграждане /реконструкция/ на бул." Св. Климент Охридски", трябва да постъпи искане от районната администрация за включване в инвестиционната програмата на СО. Такова към настоящия момент не е постъпвало и дирекция "Транспортна инфраструктура" поддържа пътната настилка по съществуващо положение." А как районната администрация проспива този казус буди недоумение.

 

Най-фрапантната част, която трябва да отнесем единствено към Фандъкова, обаче е на кръстовището на " Св. Климент Охридски" с бул. Андрей Ляпчев. Към момента организацията на движение там не е добра, като е предпоставка за бавно преминаване и чести инциденти. От години се говори за строежа на елементарно кръгово кръстовище, но това така, и така, и така, не се случва. Това кръстовище абсолютно всяка от последните години е в годишния план на Столична община за ремонти. Единствено от време на време се появяват съобщение за поредното отчуждение в района, нужно за строежа на кръстовището и дотам. Възниква въпросът кой не си върши работата и защо типично за маниерите на ГЕРБ нещата се случват чисто пиарски, но без "видими резултати".

ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #2ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #3ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #4ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #5ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #6ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #7ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #8

ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #12ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #13ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #14ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #15ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #19ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #22ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #26

ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #30ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #31ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #32ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #34ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #33ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #34ФАКТИ помага на Фандъкова в размисъла за нов мандат, част 1 (СНИМКИ) снимка #28

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Тръпнем..., но няма нужда! >> Йорданка Фандъкова: Не съм решила дали ще се кандидатирам отново! Скоро ще разберете!

Кой го иска? >> Фандъкова: Наесен ще кажа за нов мандат

Обединена София с подписка срещу безобразията в столицата105939