Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Да ревизираме живота...
Да ревизираме живота си, властта... себе си!

Да ревизираме живота си, властта... себе си!Коментар на Тодор Исмаилов, Ловеч

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Един депутат и добре, и зле да работи, накрая го правят министър. Тази актуална мъдрост смотолеви в първите си минути на слава новоизбраният екоминистър Емил Димитров – Ревизоро.

 

„Всякакви прозвища са ми слагали в годините, най-често са ме обиждали, разбира се. Но вижте, един депутат и добре, и зле да работи, накрая го правят министър”.

 

Хореограф, нещо като митничар-шеф, брояч на кламери и листове, приятел на нечий приятел, отявлен лобист, опериран от чувство за срам, арогантен, скандален, добър лъжец..., абе тлъста, добре охранена калинка. Ей, такъв човек стана министър. Най-новичкият – деветият ли, десетият ли, заменил някого в кабинета „Борисов 3“!

Кой е Ревизоро или вече известен като... Язовиро?

Той всъщност е човек от ятото. Един от тези, които нямат ценз, нямат умения и качества, но пък бръщолевят неспирно в полза на властта – удобни и управляеми.

Ревизоро се е доказал през годините. Бая мръсна работа свърши. С погнуса да припомним.

През 2018 г. Емил Димитров е обвинен в тежък лобизъм, предизвиквайки серия от скандали в полза на големите производители и търговци с горива, защото именно той стана двигателя на конфликтните промени в регулациите на търговията с горива. По признанията на самия ревизор, законът е писан в Министерството на икономиката, а на него му е даден само колкото да го внесе за разглеждане като народен представител. Така и не стана ясно защо не е минал през МС, който също има законодателна инициатива... Разликата между проектите на МС и на НС е, че за вторите не важи изискването за едномесечно публично обсъждане. И затуй ревизоро Емил е угоден и очевидно мил на властта.

 

 

За "лобизма" при горивата: Колеги, законът е в сила! Мачът е свирен!

 

Димитров е в центъра и на друг пищен скандал – т.нар. поправка „Домусчиеви“. Тя имаше „невинната“ цел да опрости едни близо 60 млн. лв. на приватизаторите на "Български морски флот" – братя Домусчиеви, заради неспазване на ангажимент по приватизацията.

Изменението е невиждано по парламентарни "врътки". То тръгва с безобиден текст на колегата на Димитров от "Атака" Николай Александров. В последния възможен момент обаче Ревизоро внесе в деловодството допълващ предложението на Александров текст, и така в цялост се отвори вратичката за... опрощаване на дълга.

Хореограф, хореограф... ама як лобист-послушен! Как да не го направиш нов бушон!? Ще дава накъсо, когато трябва, та пушек ще се вдига!

Каквото му е правителството на Бойко Борисов, такъв ще е и новият министър!

 

Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната среда и водите

 

Както казва Кобрата след тежка загуба – Продължаваме напред! А пък нашият премиер обича да се снима и да черпи разум от Кубрат Пулев!

А властта продължава все по един и същи начин вече 10 години. Резултатът – потрес и разруха - и икономическа, и здравна, и социална и правосъдна и... какво ли не!

Ревизоро е нов Триумф на политическата глупост на Борисов.

Убедително продължение е на утвърдената линия – историк без ден трудов стаж е военен министър, финансист – здравен министър, още и още... По високите етажи на властта са тройкаджии, любовници, партийни секретари, крупиета, бодигардове, шофьори... Богато разнообразие „експерти“!

Разместват ги, свалят ги, лягат и пълзят на колене. Както дойде! И както е необходимо.

С тази логика на управление – вода няма, няма и да има скоро. И токът ще спре, а въздухът ще ни издуши. И няма да го има, няма да има и храна, и природа..., и хора!

 

В “Студио Хъ” от 15 януари 2020 г. може да видите репортаж от парламента по повод избора на Емил Димитров-Ревизоро за министър на околната среда и водите. В предаването гостува Татяна Дончева с анализ за политическата безотговорност  (ВИДЕО)

 

Министър Ревизоро, „оправи“ митниците, сега започва да ревизира и оправя и язовирите. Демек нищо няма да направи! Пардон, нека само да припомним, че от митниците едвам, едвам беше прогонен, просто защото не можеше със седмици... да бъде намерен на работното си място.

Министър Ревизоро ще се осланя на Борисов за кризата в Перник, така той още незастъпил прехвърли решението върху главата на премиера! Демек – майната ви, българи! Майната ти на теб Борисов. „Танто за кукуриго“ е това правителство!

Е, при тоз' матр'ял и това управление, не е ли време и ние да започнем да ревизираме живота си?

И да започнем първо от тази власт...?

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Емил Димитров-Ревизоро е новият министър на екологията

Докога Борисов ще произвежда "слонове за отстрел"?

Потресаващо >> Ревизоро се жертвал, за да не падне кабинетът

Слави Трифонов: Абе, какво искате да направите? Да уморите хората в Перник ли? Каква е целта?

Пред буря >> Природозащитниците се обявиха срещу номинацията на Ревизоро

Ревизоро ще е новият еко министър, спуснаха му задача да ревизира ВиК-та (обновена)

Апелативният спецсъд остави Нено Димов ареста: Умишлено е допуснал източване на яз."Студена"

Прокуратурата: Нено Димов ощетил държавата, продавал вода на дружества в пъти по-евтино

След скандал в коалицията: Емил Димитров-Ревизоро предложен за нов министър на околната среда и водите

Ревизоро си изми ръцете с прокуратурата >> Не каза кои са "двамата контрабандисти"

Цирк да има >> „Воля“ сезира главния прокурор за изказване на Ревизоро

Безскруполен >> Законотворчество на тъмно за горивата или в чий интерес действа Ревизоро

Крайна наглост! Време е да изхвърлим боклука! ВИЖТЕ >> Ревизоро: Протестиращите за цените на горивата да отидат в Румъния и Гърция и да си купят "евтини" горива оттам

Време е да изхвърлим боклука* >> Ревизоро: Политически кръгове плащат за протести, за да изнервят премиера

 Изхабеност: Търси се камикадзе за екоминистър! Ревизоро вероятно ще заеме мястото на арестувания Нено Димов

Брутална подигравка! >> Ревизоро е фаворит на ВМРО за екоминистър

Гешев опраска Нено Димов с калпаво обвинение

Да не би само Нено Димов да е виновен?

 

 

120211