Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Данчо Караджов: Не с...
Данчо Караджов: Не съм предполагал, че ще се срамувам от родния си град

Данчо Караджов: Не съм предполагал, че ще се срамувам от родния си градАз съм софиянец, не съм предполагал, че някой ден няма да го обичам и ще се срамувам от родния си град. С тези думи музикантът Данчо Караджов се обърна към събралите се за пореден път на протест пред Столична община (СО), предаде БГНЕС.

Поредното шествие против новите правила за "Синя зона", официално въведени днес и за живеещите в центъра на София, премина през познатото трасе от столичната библиотека по бул. "Раковски" с неспиращи скандирания "Не на рекета!". Един от събралите се около 300 души изказа и уникалното си предложение : "Казват, че непрекъснато има политически искания зад нас, предлагам да си направим партия – Партията на скъпо платеното гражданство".

В доста по-сериозно настроение бе представителката на движение ДНЕС Анжелика Цокова, която определи днешния ден като първия от най-неприятните дни, които очаквахме да се случат, деня, в който паднаха всички задръжки на СО и наредбата вече е в сила. "Сигурна съм, че колкото и да си запушват ушите някой ден ще ни чуят. Ние, живеещите в центъра, не искаме "данък паркинг" за всички, не само за нас. Не искаме данък паркинг за никого, искаме свободно всеки да може да паркира пред жилището си", припомни Цокова.

Оттук нататък нашите действия ще продължат, закани се представителката на движение ДНЕС. "Съвсем наскоро Радослав Тошев обяви, че се очаква ново зониране, то ще обхване една нова "зелена зона" която ще включва болниците, пазарите и всички места, на които се събират повече хора. Очевидно е, че не им стигат парите", съобщи тя. Думите на Цокова провокираха и масово скандиране "Оставка".

Освен протестните действия активистите предприеха и легални действия срещу СО, като първото заседание по внесеното във Висшия административен съд предстои на 5 октомври. Цокова призова протестиращите да се съберат пред сградата на ВАС в знак на мълчалива подкрепа и вяра в съда, след което да подновят "разходките си" до общината.

Редактор: Калина ЗдравковаRead more: http://bulgaria.actualno.com/news_402165.html#ixzz2856uoiHy


3293