Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Дебатът по Нова: Мая...
Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!

Дебатът по Нова: Мая Манолова разби модела на корупцията в управлението София!Информационен сайт "ДНЕС"

Йорданка Фандъкова призна провалите си 


"Искам да свърша винаги повече, отколкото практически е възможно. Трябва обаче да призная, че е трудно, че понякога закъснявам. Има толкова проблеми, че не мога да бъда навсякъде", това каза Мая Манолова, независим кандидат за София, подкрепен от граждани от цялата страна по време на дебат с единствения си реален опонент за местните избори - Йорданка Фандъкова. Много по-тежки се оказаха греховете на сегашния градоначалник. Протежето на Бойко призна, че се е провалила с ремонтите в столицата и най-вече със скандалните "претапицирания" на една от най-емблематичните улици "Граф Игнатиев". 

 

"Това бе един урок за нас, който научихме по трудния начин", отчаяно заяви тя, но без да обясни как би предотвратила още един подобен скандал. "Най-голямата лъжа в кампанията е това, че г-жа Фандъкова сама взима решенията за управлението на София, заяви Манолова на въпрос за най-голямата неистина в предизборната битка. Тя потвърди слуховете, че сегашната кметица е кукла на конци на премиера Бойко Борисов. Показа и карти за привилегировано паркиране в София, които са раздадени на стотици бизнесмени от кръга на Борисов и Фандъкова да паркират безплатно в София. Фандъкова се опита вяло да контрира, че това не е вярно, но не успя да убеди нито водещите, нито зрителите.  

 

Фандъкова и Манолова в предизборен дебат

 

Гражданският кмет не се притесни да извади наяве и другите кирливи риза на управленците: "Работите само в полза на силните! Колко общински терена заменихте?!" и допълни: "София е завладян от корупция град!" Сегашната кметица се опита да прикрие провала си и с обществените поръчка като определи като неверни твърденията, че всичко е нагласено.  Манолова посочи, че се гордее с резултатите си като омбудсман и че сама взима решенията си. "Нямам началник, нямам ментор, който да ми казва какво да правя", категорично заяви кандидат-кметът. Отговарям за съвестта си и пред гражданите. Тя повдигна така болезнената тема с монопола на Топлофикация и посочи, че за толкова много години като кмет Йорданка Фандъкова не е направила абсолютно нищо, за да защити гражданите.  

 

Запитана за неравенствата в София Манолова посочи, че градът е най-изоставащата столица в ЕС, а неравенствата и огромният брой работещи бедни, както и разликите между между центъра и кварталите са голям проблем за хората. "Заложили сме инвестиции в кварталите. За 4 години ще осигурим място за всяко дете в ясла и градина, работещи лекарски кабинети по училищата и градините, сигурна среда и безопасност около училищата. Ще осигурим прозрачна среда за хората и за четири години 90 % от услугите ще станат електронни. Обществените поръчки ще са публични и прозрачни, без предварително определени победители в тях", категорична е Манолова. 

 

Двете опонентки коментираха и начина, по който се финансира кампанията им. Йорданка Фандъкова призна, че парите за стотиците плаката, листовки, тениски и рекламни клипове идват директно от джоба на българския данъкоплатец. Гражданският кандидат обясни, че не е взела нито лев от мръсните пари, предлагани ѝ от различни политически формации. Нейната кампания се финансира само с граждански дарения, със собствени средства.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Дебатът по БНТ: Мая Манолова с 30 секундно мълчание, в знак на солидарност с недопуснатия Борис Бонев (ОБНОВЕНО)

Дебатът по Канал 3: Мая Манолова предложи гражданско управление на София! Фандъкова го отхвърли? Кой е по-добрият кандидат... (ОБНОВЕНО)

За папагалството на един архитект

Подлостта не познава граници преди избори

Вот или Not

Едни предварителни избори или... как да станат нещата по-справедливи и по-достойни

Отменете изборите...! И управлявайте во веки веков!

 

Резултат от изображение за дебат мая манолова фандъкова

 

 


114817