Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Демократична България: Прокуратурата удря избирателно (ВИДЕО)

Демократична България: Прокуратурата удря избирателно (ВИДЕО)Прокуратурата в момента удря избирателно", коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 Иво Мирчев, IT специалист и член на "Демократична България".

 

Според него държавното обвинение умишлено избира да разследва и да се се самосезира за действията на някои хора, докато по отношение на други не предприема нищо. "Прокуратурата в момента удря избирателно, удря политически противници, удря икономически противници, удря определени бизнес кръгове, част от тях са част от мутренските времена а България, но друга част са част от белия бизнес", коментира той.

 

Той смята и че прокуратурата трябва да направи и проверка какво се е случило с парите, за които обвиняемият бизнесмен Васил Божков твърди, че е изтеглил, за да даде на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

 

Според Иво Мирчев бизнесменът умишлено не атакува депутата от ДПС Делян Пеевски. За Пеевски сега е изгодно Бойко Борисов да бъде "удрян", за да бъде отслабена ГЕРБ и след изборите да има коалиция ГЕРБ и ДПС", смята Мирчев. Той прогнозира, че след влизането на България в чакалнята на еврозоната ще има сериозни политически турбуленции без предвидим в момента изход.

 

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 


128692