Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Ден 17* >> Майките: ...
Ден 17* >> Майките: Управляващите проявяват безпрецедентна наглост! Продължаваме! Автошествие в петък

Ден 17* >> Майките: Управляващите проявяват безпрецедентна наглост! Продължаваме! Автошествие в петък“Този протест е на всички българи и ние няма да благодарим на този, който ни подкрепя”. С тези думи започна ден 17 от протестите на майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, предаде репортер на Actualno.com. “По-скоро ние ще отправим упрек към онези, които не са тук. Валери Симеонов обиди майките като цяло. Това е безумие”, категорични бяха майките, които посочиха, че властимащите “въобще не ги отбелязват” и проявяват безпрецедентна наглост.

Протестиращите заявиха, че днес е особен ден по две причини, тъй като се навършват 30 дни от убийството на журналистката Виктория Маринова, която подкрепяше инициативата “Системата ни убива”. Майките казаха, че и родители в Русе също излизат на протест заради мръсния въздух в града, който дишат децата им.

 

Стана ясно, че за петък в София се планира автомобилно шествие, което да се включи в акцията с искане заместник-министър председателят да напусне поста си.

 

“Не чакайте на нас да решим всички житейски проблеми на тая държава. Не ни упреквайте! Нека да свършим работата за хората с увреждания, не можем всичко накуп”, поясниха още майките пред събралите се граждани. Тази вечер протести се провеждат и в още градове на страната.

 

Припомняме, че изявлението на Валери Симеонов по адрес на протестиращите майки отключи масово недоволство. След заседанието на Националният съвет за тристранно сътрудничество на 16 октомври, заместник-министър председателят коментира, че "Законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях". Дни по-късно и след проведен коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти", Симеонов поднесе извинения към майките. Те обаче не му вярват и продължават с протестите, в които настояват вицепремиерът да напусне поста си в правителството.

ВИДЕО

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Синтактичен разбор на думата „вицепремиер“

Слави Трифонов >> За вицепремиера и изказването му „кресливите“ жени

Неадекватен! Валери Симеонов бяга от Скункса* 

Протестът срещу Валери Симеонов прераства в автошествие

15-ти пореден ден на протести на майки и граждани: Автошествие блокира центъра на София

81% от българите смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка