Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Ден 192: Непреклонни...
Ден 192: Непреклонни и отново на площада

Ден 192: Непреклонни и отново на площадаДесетки граждани отново са се събрали на пл. ”Независимост”. Това е 192-ри пореден ден от началото на антиправителствените демонстрации.

 

Снощи гражданите се отправиха към сградата на Българската национална телевизия, за да изчакат вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който бе гост в предаването "Панорама". БНТ се превърна в една от мишените на демонстрациите още през лятото, а в някои от дните се стигна и до сериозни ескалации на напрежението. Това бе и причината снощи пред обществената телевизия да има засилено полицейско присъствие.

 

В основно искане на гражданите се превърна оставката на генералния директор на медията Емил Кошлуков. Той е обвинен в политически пристрастия, което е довелол до липса на плурализъм в БНТ и погазване на основните журналистически принципи.

 

Тази вечер протестът в района, станал известен като "Триъгълника на властта" е малоброен. Обстановката към този час е спокойна. Подготвя се юбилеен протест следващата седмица под надслов "Протестът идва с 200". Очаква се и тази нощ гражданите да се отправят на традиционното си шествие, което завършва на Орлов мост.

 

 


Източник: https://frognews.bg/

************************************************

 

Антиправителствена демонстрация отново блокира Орлов мост 

За поредна вечер антиправителствени демонстранти блокираха Орлов мост в София.

 

След като поискаха оставките на кабинета и главния прокурор под прозорците на Министерския съвет, те се отправиха на традиционното си шествие.

 

Източник: https://bnr.bg/horizont/

 

 

 143714