Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ден 5 от протестите ...
Ден 5 от протестите за ОСТАВКА на правителството: Недоволството обхваща все повече градове, 40 000 демонстрират в София! (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ден 5 от протестите за ОСТАВКА на правителството: Недоволството обхваща все повече градове, 40 000 демонстрират в София! (ВИДЕО и СНИМКИ)Пети пореден ден протести събра огромна маса от хора на площадите в София. И днес недоволстващите срещу правителството и прокуратурата се събраха в 15:30 часа в триъгълника на властта. Недоволни хора се събират по площадите и в още много дуги български градове. На протеста, пред над 40 000 души, бе обявена национална стачка.

Протестът в София вече е многохиляден. Хората днес са много повече от предходните дни. В "триъгълника на властта" се вляха и протестиращите под прозорците на МВР с искане за оставка на министър Младен Маринов.

"Тук сме не за да счупим държавата, а гръбнака на корупцията, а тя прилича на тиква. Тя служи не за мислене, а за ядене. Тук са Левски и ЦСКА и пак не се биха, Борисов. Така ще бъде докато не подадеш оставка.", заяви пред множеството Арман Бабикян.

Той, Велислав Минеков, и адв. Николай Хаджигенов, известни като "Отровното трио" и днес са на площада с призив „Всички заедно срещу мафията!“

Исканията им са:

1. Електронно гласуване

2. Оставка на Борисов и Гешев

3. Велико Народно събрание

Няма да спрем, докато не постигнем целите си, защото промяната е належаща.

Във Facebook страницата, в която беше обявено днешното събитие, пише, че "има добра новина". "Разходките от днес приключват. Време е за ефективни действия или за още по-ефективни бездействия", пише още в страницата. През изминалите четири дни протестите започваха пред Президенството и преминаваха през почти всички централни улици и булеварди в столицата. Стигна се до блокиране на движението на "Орлов мост".

.

.

.

 

 

Все повече хората по улиците и площадите на много градове в страната излизат на протести срещу правителството и прокуратурата. Призивите им за оставки, за премазване на чудовищната корупция и спазване на законите. В по-малките градове огромна част от младите хора търсят препитание и по-достоен живот зад границите на България.

Пловдив

Призоваваме всички хора, които са недоволни от повишаващите се цени на стоки и услуги, от убийствената корупция и кражби на най-високо държавно ниво, всички, които искат да отърват България от управляващия мафиотски режим, който убива всички ни - демографски, икономически, социално - като народ, държава и национална идентичност, да излязат до общината и да изразят позицията си! Събираме се всеки ден от 18:30ч. пред сградата на общината в Пловдив

Благоевград

.

Над 200 души се включиха във вторият протест с искане за оставка на правителството в Благоевград. След митинг пред общината, протестиращите със скандирания: "мафия, оставка" са отправиха на шествие до паметника на Гоце Делчев, където поднесоха цветя. След това шествието се върна пред Областната управа, където бяха повторение скандиранията. Утре протестът продължава пред Областната управа, информира БГНЕС.

Шумен

Шумен също се включи в националния протест срещу правителството. Хората там се събират от 19.00 ч. на пл. „Кристал“. Това съобщи за shumenonline.bg Габриел Загоров, организатор на протеста, който набира съмишленици в групата „Шуменски юмрук срещу властта на един тулуп".

Дупница

"Излизаме със свещи и челници, за да потърсим почтените следователи, полицаи, прокурори и съдии и да им дадем кураж да надигнат най-после глави и глас. Търсим ги, защото не на народа е работа да реформира съдебната система. Гражданите можем и трябва да окажем натиск над мутрите, за да дадем пространство и сила на доблестните в системата. Търсим ги, защото знаем, че са там.", обявиха днес протестиращите в Дупница.

Стара Загора

.

Стара Загора иска оставката на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и депутата на ГЕРБ Маноил Манев, пише "Либерта".

 

 

Припомняме, че протестите в страната започнаха преди 5 дни, като постепенно броят на градовете, в които се събират хора да изразят недоволството си от управлението на правителството и срещу главния прокурор Иван Гешев стават все повече.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ден пети: Протести за ОСТАВКА на правителството! Днес, понеделник от 17 ч. всички ЗАЕДНО при фонтана пред Президентството! ДА ЗАЩИТИМ ДЕМОКРАЦИЯТА!

Докато десетки хиляди демонстрират, Борисов обяви: ОСТАВАМЕ! Протестирайте, колкото си искате!

Вече десетки хиляди демонстрират пред Министерси съвет с искане за остака на правителството! Прииждат все повече хора!

Баща: Полицията помля от бой сина ми снощи на протеста

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ: ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ!


130395