Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Депутатите извършиха...
Депутатите извършиха държавен преврат! Не живеем в демократична държава! Ще има възмездие! Слави зове за революция!*

Депутатите извършиха държавен преврат! Не живеем в демократична държава! Ще има възмездие! Слави зове за революция!*“Каквото повикало – такова се обадило.”

 

„Днес депутатите в Народното Събрание суспендираха българската конституция“, написа Слави Трифонов в отворено писмо по случай отхвърлянето на мажоритарния вот и намаляването на партийните субсидии. “Каквото повикало – такова се обадило”, “на зла круша – зъл прът”, напомни Слави две поговорки.

 

Пълният текст на писмото:

Днес депутатите в Народното Събрание суспендираха българската конституция. В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат. От днес ние не живеем в демократична държава. От днес ние живеем в някаква уродлива форма на партийна аристокрация. Аристокрация, която живее и управлява с една единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем.

В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция – няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение.

И понеже наистина всичко зависи от българския народ, все казвам, че той е суверенът по конституция, в крайна сметка наистина е така. Не защото аз го казвам. А защото е така. В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър.

Затова ще завърша с две поговорки.

“Каквото повикало – такова се обадило.”

и

“На зла круша – зъл прът.”

 

Слави Трифонов

 

*Заглавието е на "ДНЕС"

Източник: БЛИЦ


29501