Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Димитър Стоянов, Бив...
Димитър Стоянов, Биволъ: Бойко Борисов дължи отговори на обществото (ВИДЕО)

Димитър Стоянов, Биволъ: Бойко Борисов дължи отговори на обществото (ВИДЕО)''Всички ние се питаме кой е бащата на детето на Борислава Йовчева, вече Христова. Не защото ни интересува от жълт интерес, а защото хора, които получават публичен ресурс, инвестират в къщата и магазина ѝ" логично констатира разследващият журналист

 

''Опита се да ми вземе телефона, не ми удари камерата. Реакцията му беше на човек, който е уплашен от моето присъствие и въпросите, които задавам. Както и като се представих коя медия представлявам, това предизвика гняв. Той сниши дистанцията и имаше физически контакт''. Това заяви Димитър Стоянов, журналист в сайта за разследваща журналистка ''Биволъ'', по повод скандалното видео с бизнесмена Йордан Христов, чието име е замесен в ''Барселонагейт''. Стоянов направи коментар за опита си да разговаря с Христов в предаването ''ЕвроДикоФ'', излъчващо се по ТВ Евроком.

Той обясни, че след като е бил агресивен и дори е тръгнал с конус да удря колегата му, който е снимал, изведнъж Йордан Христов е смекчил тона. ''Ние проведохме сериозен разговор час и половина, г-н Христов каза, че го е записал. Аз няма защо да го записвам, защото имам свидетел. Той отговаря на всички изисквания за публично лице - печели обществени поръчки, фаворит е на властта'', поясни Димитър Стоянов.

ВИДЕО:

''В този сценарий документално има три лица. Йордан Христов, Саздов и Чаушев. И тримата оперират с публични средства, участвайки в различни бордове, бетонови възли. Има някакво разминаване в твърденията на Бойко Борисов и Йордан Христов, Борисов твърди, че не са се виждали от 15 години, Христов твърди, че от 20, а други, че срокът е по-кратък. Ясно е, че Йордан Христов е близък до Саздов, а Саздов е близък до Бойко Борисов'', разказа журналистът.

.''В момента, в който е имало яснота, че ще има публикация (б.р. За Барселонагейт на Eл Периодико), Бойко Борисов е бил наясно два месеца предварително. Той имал време да се подготви за този демидж, за тази щета'', допълни Стоянов по повод брака на Йордан Христов и Борислава Йовчева.

Според него фейк новината за ''острова в Гърция на Борисов'' е измислена от обкръжението на самия Борисов.

''Всички ние се питаме кой е бащата на детето на Борислава Йовчева, вече Христова. Не защото ни интересува от жълт интерес, а защото хора, които получават публичен ресурс, инвестират в къщата и магазина ѝ'', логично констатира разследващият журналист.

''Той каза пред нас, че този брак е бил грешка, че детето е отпреди него. Призна за корупционни практики, на които е бил свидетел и участник. Той се кълне, че испанската прокуратура е прекратила това разследване. Пред мой приятел, завършил полицейската академия, с отличен испански, от испанската прокуратура потвърдиха, че това разследване е активно и продължава. Има свидетели, които са ги виждали с Борисов далеч по-скоро от 15-те години на Борисов и 20-те на Христов'', разказа още Стоянов за разговора си бизнесмена Йордан Христов.

''Цялото поведение на г-н Христов сочи, че този човек се страхува от истината. Аз му предложих да забравим за цирка, за обидите и да седнем като нормални хора, да направим един нормален разговор с камера, но той отказа. Подал е жалба срещу мен в прокуратурата. На мен това ми изглежда нелепо. Има разпоредби на Съвета на Европа, които казват какво е публично място. Логично е човек, който е разследван, да бъде потърсен за коментар. Г-н Христов е публична личност. Ако не е искал да бъде можеше да не участва в обществени поръчки, да не получава еврофондове. Аз съм готов и за следващ опит за интервю, стига той да поиска. Според мен той дължи отговори на обществото, Бойко Борисов дължи отговори на обществото'', добави Димитър Стоянов.

''Ние с тези хора живеем в паралелна реалност. Според мен Бойко Борисов не осъзнава, че 60% от хората на територията на България не го искат. Той си мисли, че това е някакво активно мероприятие на Васил Божков, на Цветан Василев, което е нелепо'', коментира журналистът.

Целия разговор на Сашо Диков с Димитър Стоянов можете да изгледате след 1:01:07 във видеото:

България

 

Източник: https://fakti.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Вилдан Байрямова, Биволъ: Борисов трябва да си каже за откраднатите пари и да понесе отговорност

Новият съпруг на Борислава от Барселона: Детето ѝ не е мое. Бракът ни е грешка…

Нова серия от "Къщата в Барселона": Борислава Йовчева се е омъжила, съпругът й отрича всичко

Г-н Борисов, имате ли дете от Борислава Йовчева?

Скандалът се разплита и... заплита >> Новият съпруг на Борислава Йовчева (къщата в Барселона) >> Детето ѝ не е мое. Бракът ни е грешка /ВИДЕО/

Борисов отрече да има дете от Борислава Йовчева

 

 137090