Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ДКЕВР одобри всички ...
ДКЕВР одобри всички искания на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”

ДКЕВР одобри всички искания на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”Днес, на 11-ти март по покана на председателя на парламента г-жа Цецка Цачева се състоя среща в Народното събрание на представители на Гражданско движение ДНЕС и на Инициативния комитет на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” с представители на ДКЕВР. Срещата бе във връзка с внесената на 22 декември 2010 г. подписка по Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, подкрепена с искания за законодателни промени и с предложения за подобряване на качеството на обслужване от дружествата на монополистите (електроснабдяване, газоснабдяване, водоснабдяване и топлофикация), в която взеха участие над 700 000 български граждани.

 

С този акт Народното събрание изрази своята готовност за открит диалог и взаимодействие с представители на Гражданското общество, което е принос към утвърждаването на гражданското начало в управлението на държавата. Това беше една малка стъпка за движението и голяма такава за консолидацията на гражданското общество в България.

 

Представителите на ДКЕВР обявиха, че комисията приема всички направени предложения на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”, като на практика тяхното осъществяване вече е започнало.

 

Така заявените намерения на държавния регулатор, са първия реален успех, постигнат благодарение на усилията на гражданското общество за отстояване правата си на потребители. Ето защо ние от ДНЕС считаме, че е избран правилния път и че държавата трябва да застава на страната на гражданите, не от време на време, а винаги.

 

Защото защитените граждански права, означават защитена държава!


2583