Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ДНЕС в десет изречен...
ДНЕС в десет изречения: Борисов, къде са ти кадрите?

ДНЕС в десет изречения: Борисов, къде са ти кадрите?Информационен сайт на Движение "ДНЕС"

 

Кандидат-транспортният министър Александър Манолев се отказа в четвъртък от мястото си в кабинета, защото се обидил какво пишат в медиите за него. Странна работа. Ако си толкова слаб психически защо изобщо си в политиката, където интригите и клюките са като за Добро утро.

 

 

Резултатът - Министерски съвет оттегли промените в кабинета, защото... няма нови кандидати за министри. Това се случи няколко часа след като стана ясно, че президентът пък не бил подписал указа за освобождаването на Младен Маринов от поста гл.секретар на МВР.

Междувременно след назначението на служебното прогербаджийско правителство на проф. Герджиков, плод на взаимодействието между премиера и президента и около този указ плъзнаха информации за поредното съглашателство и отиграване на топката между Радев и Бойко Борисов. Така лека полека все повече лъсна истината, че всъщност разприте между двамата са предварително скроен театър... на наш гръб. Както фиктивни са те и между Корнелия Нинова и Вожда Борисов

По всичко вече личи, че кадровата банка на ГЕРБ е рухнала. Още повече, че и около оставките на Московски и Нанков се водят импозантни битки за оставането им. 

Image result for Minister

Борбите за власт и влияние вътре в партията, явният вече конфликт Борисов-Цветанов, президентът-псевдоопозиционер и куп други проблеми разяждат сериозно отвътре формацията. Битката за власт и комисионни вече е толкова голяма, че авторитетът на Бойко вътре в партията е значително отслабен и той очевидно не може вече да управлява хората си. Изпусна юздите на ГЕРБ и въпреки ежедневните си прояви на "монарх", центробежните сили все повече го изтласкват и скоро съвсем ще го пометат.

Измъчените оставки, ултиматумите на коалиционните партньори, сръдните на този и онзи и безкрайните вече ежедневни скандали показват само едно - краят наближава.

Да не говорим, че и външните сили от известно време съвсем ясно се намесват в политиката на страната и не го крият. (Оказа се, че и от Брюксел не одобряват кандидатурата на Александър Манолев за министър на транспорта). Друг е въпросът докъде ще стигнем, ако позволяваме на чужди правителства да диктуват вътрешните ни работи?

Този развой на ситуацията е напълно логичен след като за три мандата ГЕРБ изгониха от страната почти всички специалисти, заминали навън да търсят по-добър живот. В банката за кадри на партията останаха само лоялни калинки, които освен да изпълняват нарежданията отгоре без да се замислят, знаят и безупречно да крадат. Така, когато скандалите станат още по-големи калинките удобно гърмят като бушони и на тяхно място идват други... Още "по-най"! Но уви, явно вече дори и безмозъчните чиновници май са на свършване.

А какво ще правим тогава? Може би е време не само за подмяна и размяна на кадри, а за смяна на цялата власт!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Рокадата в правителството отложена в изчакване на президентски указ

Ето го пълния състав на служебния кабинет. В служебното правителство влизат 19 министри начело с проф. Герджиков

Меренето на мускули между Радев и Борисов като псевдовойните им в политиката

Болшой театър: Корнелия в ролята на Бойко

Вместо да си ходят...!* >> Тихо и дискретно оглеждат в ГЕРБ трима за министри

Има конфликт Борисов-Цветанов, смята бивш министър

 

 


76034