Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / До днес сме работили...
До днес сме работили за фугите по Графа, къщи в Барселона и охрана за Доган. А НАП дори не даде касова бележка за лотарията им

До днес сме работили за фугите по Графа, къщи в Барселона и охрана за Доган. А НАП дори не даде касова бележка за лотарията имДнес е денят на данъчната свобода.

 

До днес сме работили, за да платим фугите на Графа, мечтата за магистрала Хемус, фалиращите от източване и нереформиране болници, недостатъчните детски градини, къщите за гости, асансьорите до тризонетите, къщите в Барселона, наемите на обитателите на трибуни без козирки, тока на сървърите в държавните мазета, които още сигурно копаят биткойни. Коментара на Петела, донасянето на благодатния огън, посрещането на Папата и охраната на Ахмед Доган и на оня, дето даже не живее в България. Платихме делата срещу некадърниците, заведени в международните съдилища, платихме субсидиите за произвеждането на тютюн, както и субсидиите за отглеждането на неща, съществуващи само на документи. Платихме да сме страна, която едновременно е най-бедната в ЕС, но има най-много бентлита на глава от населението в ЕС, повечето от които с трудно доказуем произход на парите за покупка.

Плащат се заплатите на онази цяла каста, дето няма и половин минута стаж в частния сектор, но има самочувствието, че може да е законодател и да решава колко данъци да се плащат, та всяка година Денят на данъчната свобода се измества все по-късно и по-късно.

До днес кой каквото е измислил, направил, кой както е успял да впечатли или излъже работодателя си, че е изработил, кой каквото е продал на клиента си, който е отдал под наем, който е направил сделка, който има движим или недвижим имот, който си хвърля боклука. От първия ден на януари до днеска.

И след като всичко това беше платено, не дадоха поне една касова бележка, с която да се регистрираме в лотарийната игра на НАП... 

Коментарът на Самуил Петканов е по повод информацията, че днес настъпва Денят на данъчна свобода за 2019 г., от който спираме да работим, за да пълним хазната и започваме да работим за себе си. Препечатваме го от Фейсбук с негово разрешение.

 

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИЖТЕ ТУК >> Последни разкрития за всички скандали и афери в страната! (ОБНОВЯВА СЕ)

Йончева към Цацаров: Проверете произхода на парите за къщата в Барселона и кръга „Банкя”

Катастрофата Фандъкова! >> Перките по Графа вече ги няма и са заменени с колчета

Ще има ли наистина наказани за къщите за гости, апартаменти и тераси

През 2019 г. работим за хазната 138 дни

 

 
99819