Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доброволци на „ДНЕС”...
Доброволци на „ДНЕС” се включват в „Освети в синьо” в подкрепа на децата, страдащи от аутизъм

Доброволци на „ДНЕС” се включват в „Освети в синьо” в подкрепа на децата, страдащи от аутизъмКрепостта „Царевец” ще светне в синьо тази вечер в 20:04 ч. Инициативата е част от световната кампания Autism Speaks – Light it up blue ("Освети в синьо"), посветена на Международния ден за информираност за аутизма. 

Организацията на „ДНЕС” – Велико Търново за пореден път се включват в инициативата, подкрепяйки своите доброволци Вили и Пламен – родители на дете с аутизъм, както и в подкрепа на партньорската организация на Движението - сдружение „Живот в спектъра”, в която членуват родители на деца аутисти от Велико Търново, Горна Оряховица, Варна, Русе и Добрич. Доброволците ни работят по проблемите на децата аутисти и в Обществено-консултативния съвет към Регионалния инспекторат по образование за работа с децата със специални образователни потребности. 

Доброволците на „ДНЕС” от старопрестолния град ни напомнят, че Световният ден за информираност за аутизма има за цел да провокира толерантност и съпричастност към децата аутисти. Днес на всеки 110 деца едно е аутист. Известни личности аутисти са Леонардо да Винчи, Мария Кюри, Томас Едисон, Людвиг ван Бетовен, Волфганг Амадеус Моцарт, Нютон, Марк Твен, Ван Гог, Стивън Спилбърг, Джим Кери.

 


847