Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доброволци на младеж...
Доброволци на младежката организация на „ДНЕС” в Кюстендил ще се грижат за възрастни хора с увреждания в специализирания дом в града

Доброволци на младежката организация на „ДНЕС” в Кюстендил ще се грижат за възрастни хора с увреждания в специализирания дом в градаДоброволци на „ДНЕС” ще помагат на възрастни хора с увреждания в ДВФУ „Ильо Войвода”. Това стана ясно на среща днес, 4 февруари 2013 г., на Огнян Иванов, координатор на доброволците на „ДНЕС” в Кюстендил със заместник кмета на града по хуманитарните дейности Виктор Янев и с директора на Дома за възрастни с физически увреждания „Ильо Войвода” Анелия Велинова. 

По време на срещата бяха обсъдени проблемите при обслужването на възрастните хора и възможностите за участие на доброволците на „ДНЕС” в тези дейности. 

Инициативата ще стартира първоначално в почивните дни (събота и неделя), когато персоналът на дома е в намален състав. Дневната антажираност на доброволците ще е в рамките на 4 часа, по график, определен съвместно с директора – Анелия Велинова. 

Инициативата се реализира от доброволци от младежката организация на „ДНЕС” в Кюстендил начело с Теодора Маринова – студентка по психология, четвърти курс.


40