Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доброволци от „ДНЕС“...
Доброволци от „ДНЕС“ посещават Дневния център на деца с увреждания в Плевен

Доброволци от „ДНЕС“ посещават Дневния център на деца с увреждания в ПлевенВ един от първите си броеве тази година, под заглавие „Доброволци от ДНЕС при децата от БАЛИЗ“ плевенският всекидневник „Посредник“  разказва за стартиралата през декември м.г.

Националната доброволческа инициатива „ДНЕС помага“ в помощ на трудно подвижните възрастни хора и такива с физически и зрителни увреждания. 

Инициативата се провежда и в Плевен.

Основната цел, която „ДНЕС помага“ си поставя, е да окаже конкретна помощ на тези, които не могат да се справят сами с делника.

Инициативата не е финансирана, а се прави само и изключително на доброволчески начала, напомня вестника.

„Целевите групи, към които е насочена кампанията, са трудно подвижните, самотните хора и граждани с физически и зрителни увреждания.

Основната цел е да се подпомогне и разнообрази живота им.

Допълнително поставените цели са равен достъп до градска и социална среда, интеграция в обществото, преодоляване на трудния достъп до административни сгради и търговски обекти, равни права, пълноценно и ефективно участие в обществото равноправно с останалите граждани“, споделя пред читателите на изданието Занаида Георгиева, регионален координатор на доброволците на Гражданско движение „ДНЕС“.

И допълва, че 11 са доброволците в Плевен, които са се включили до сега в инициативата.

Като част от националната инициатива „ДНЕС помага“ доброволци от Движението – Плевен  посетиха тези дни дневния център към Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ).

На малките палавници бяха раздадени новогодишни подаръци, включващи лакомства, играчки, блокчета за рисуване и флумастри за оцветяване.

От името на доброволците на „ДНЕС“ Цветанка Кръстева, областен координатор на доброволците на Гражданско движение „ДНЕС“ – Плевен, поздрави служителите в центъра и децата, които го посещават, като им пожела здраве и добри дни през 2013 година.

Директорката на центъра Фаня Николова сърдечно благодари на доброволците за проявеното внимание за съдбата на децата и изрази надежда, че ползотворното сътрудничество между центъра и общинската организация на доброволците на „ДНЕС“ – Плевен  ще продължи и в бъдеще.


45