Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доброволците на "ДНЕ...
Доброволците на

Доброволците на "ДНЕС" - Бургас избраха нов координационен съвет и очертаха приоритетите в дейността сиВ зала №7 във Военния Клуб в гр.Бургас се състоя Общинско събрание на доброволците от Гражданско движение ”ДНЕС”. Присъстваха 50 души. Водещ на събранието бе Областния координатор на ГД”ДНЕС” за гр.Ямбол - Стойка Желязкова.

Форумът обсъди следните основни теми:

- Кои сме ние - информация за дейността на ДНЕС 

- Запознаване с целите на Движението

- Избор на Общински Координационен съвет 

- Определяне на приоритетите в работата и набелязване на основни проблеми за разрешаване в интерес на гражданите.

По първата точка Националният координатор на "ДНЕС" Димитър Илчев запозна присъстващите с историята и инициативите на Движението през годините. 

По втората тема Новоизбраният общински координатор на доброволците на "ДНЕС" - Бургас Николай Димитров представи целите на ГД „ДНЕС”

Новоизбраният координационен съвет на Гражданско движение "ДНЕС" - Бургас е в следния състав:Николай Димитров Диана КировскаПламен ДимитровМарин ТрендафиловГинка Георгиева

При обсъждането на бъдещата дейност на доброволците в града и региона и при очертаване приоритетите пред тях, интерес предизвика предложението на Диана Кировска да се работи по учредяването на клубове в големите квартали на гр.Бургас. Целта е да има новия КС, по добра информация какви са проблемите на хората, за да се алармират институциите и да се решават възникналите проблеми в кварталите.

На събранието беше представен и юристът-доброволец за гр.Бургас – Данаил Средков. Също така ги информира за адреса и приемните часове, и дни на приемната на ГД „ДНЕС” в града.


713