Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доброволците на “ДНЕ...
Доброволците на “ДНЕС” от област Кюстендил на протест, подкрепят и другите бунтуващи се градове!

Доброволците на “ДНЕС” от област Кюстендил на протест, подкрепят и другите бунтуващи се градове!Доброволците от организациите на „ДНЕС” в Кюстендил, Бобошево и Дупница активно участват в протестите срещу решението на ЦИК, наложило, според тях несправедливо,  самоковския лидер Александър Методиев, известен като Бат Сали, да влезе като депутат от ДПС в 43-ото НС само с 864 гласа. 

„От 10-ти МИР ДПС има най-ниският резултат в цялата страна - 1,47%. Една политическа сила получава мандат, без да е получила доверието на хората в Кюстендилска област. Нарушава се свещеното право на свободен избор на народни представители. Не може с оправданието на една несправедлива формула да бъдат прехвърлени гласове на избиратели от други държави. Не е редно да се узаконява практиката на ЦИК да се неглижира избора на гражданите”, споделя Даниела Ценова – координатор на „ДНЕС” - Бобошево. 

Към позицията на доброволците на „ДНЕС” в област Кюстендил се присъединяват всички структури на Движението в страната. Гражданско движение „ДНЕС” настоява за спешни промени в избирателния кодекс, една сред които – обособяване на избирателен район „Чужбина”. 


1832