Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доброволците на ГД Д...
Доброволците на ГД ДНЕС разкриват горещ телефон във връзка с изборите

Доброволците на ГД ДНЕС разкриват горещ телефон във връзка с изборитеДоброволците на ГД ДНЕС разкриват горещ телефон във връзка с изборите.

 

За пореден път доброволците ще помагат на възрастни хора и на трудно подвижни самотни възрастни хора и граждани с опорно-двигателни и зрителни проблеми, за да стигнат до секциите за гласуване и да дадат свояа вот за европейски парламент. Желаещите дасе възползват от тази безплатна услуга могат да дадат заявка на телефон 0884646422 или в офиса на ГД ДНЕС на адрес пл.'' Мите Марков'' номер 5 от 8:00 часа до 18:00 часа до 25 05 2014 г включително.

В изборния ден, наред с това, че доброволците са наблюдатели на изборите, ще се приемат и сигнали за нередности в изборните секции. и ще се изпращат съответно на РИК И ЦИК.

В първите подадени за деня жалби, оплакванията са от разлепени агитационни материали, в близост до секционните избирателни комисии, съобщи заместник-председателят на РИК Йордан Симонски.

В региона работят 538 секционни комисии, базирани в 379 сгради, има и 2 подвижни избирателни секции - в Кресна и Симитли. 287 118 са избирателите от Благоевградска област с право на глас на изборите за Европейски парламент. Най-много избиратели има в община Благоевград - 68 352 души, а най-малко са тези в Струмяни - 4 804. Общият брой на бюлетините за областта е 317 000. За вота са регистрирани 15 партии, 6 коалиции и трима независими кандидати. 

 


666