Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Доц. Мангъров пак с ...
Доц. Мангъров пак с неприятни за официалните власти истини: Виждам ”игри на тестове”. Абсурдно е!

Доц. Мангъров пак с неприятни за официалните власти истини: Виждам ”игри на тестове”. Абсурдно е!”Това, което се вижда, е ”игри на тестове”. Не може да затвориш някой на база на тест”, смята доц. Атанас Мангъров. Какво значение има колко тестове са направени? Важно е колко хора са изследвани, дали са изследвани за пръв път или не. Защо няма такава разбивка? попита, той.

 

Според него, ситуацията следва да е такава - в 99% от случаите няма да ти се случи нищо, ако обаче ти се случи, да се грижат за теб и ако имаш друго заболяване, грижата да не се различава заради него.


Възможно е половината тестове да са направени на хора в болница, т.е. вече имали тест. Това, което се дава, неговото предназначение е да стресира хората, да ги плаши, каза още Мангъров пред bTV. И е категоричен - на база представяните данни не може никакви заключения да направим. "Хората са важни, не тестовете", подчерта доцентът.


"Да, казах, че през юни коронавирусът изчезна, силно се надявах, но не стана. Този вирус също ще изчезне - ще стане през юли, през август. Но ако не изчезне, трябва да приемам нова нормалност - че само имаш нужда от помощ, в по-малко от 1% от случаите, ще я получиш. Ако трябва, ще си скъсам дипломата", коментира още Мангъров.


Мангъров напомни, че PCR тестът е на 70% чувствителен т.е. не са абсолютни. Те са основа за диагноза, не диагноза. "Ако продължим по този начин, ноември-декември системата ще блокира", предупреди доцентът, защото "няма да можем да различаваме един банален сезон грип от коронавирус".


Доц. Атанас Мангъров отрече да има конфликт с Националния оперативен щаб, макар да призна, че позициите им са различни.

Не съм се чувал с тях, виждам ги само по екраните. Но начинът им на действие е неправилен, данните са представени некоректно – важни са хората, не тестовете и изследванията, подчерта доц. Мангъров и в заключение посочи, че не е пращал никакви заплашителни СМС-и на членове на Щаба.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Дoц. Мaнгърoв пред Лили Маринкова: Щaбът внacя нaпрeжeниe в cтрaнaтa. Тъпo e (ВИДЕО)

Доц. Мангъров за затягането на мерките: Рано или късно всеки ще се срещне с вируса

Студио Хъ - доц. д-р Атанас Мангъров, 10 юни 2020 г.

Доц. Мангъров: Не трябва да се връщат по-строгите мерки, това ще бъде пагубно

Доц. Мангъров: Не очаквам втора или трета вълна на COVID-19


129571