Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Докато в парламента ...
Докато в парламента се карат, Борисов и Горанов на инспекция в Перник

Докато в парламента се карат, Борисов и Горанов на инспекция в ПерникДокато ние чакаме да дойдат в парламента, премиерът и министърът на финансите са в Перник и се возят в джипа, възмути се депутатът от левицата Георги Свиленски.

От левицата поискаха прекъсване на заседанието докато в парламента дойдат министъра на финансите и председателят на Бюджетна комисия, но то бе отхвърлено. Това ядоса Свиленски, който попита управляващите дали знаят, че току що са гласували вот на недоверие към правителството. Той предложи процедура по прегласуване, но и тя не бе уважена.

"Няма премиер, няма министър на финансите, няма председател на Бюджетна комисия, няма заместник-министър на финансите. Няма изказвания от управляващите. Кой в тази зала защитава предложенията на управляващите?".

Същевременно, премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са на инспекция на новите ВиК тръби в Перник. С тях са и кметът на Перник Станислав Владимиров и зам.-министърът Николай Нанков.

"Нощният режим на водата в Перник се запазва засега, за да няма щети", обясни Станислав Владимиров. "Много хейт имаше, но, ако някой си мисли, че водата се носи на ръка... Това е уникално съоръжение", отсече Нанков.

"Отстрани като даваш акъл е по-лесно винаги", коментира Борисов. Водачът на джипа е без колан, а цялата компания не носи предпазни маски.

През това време в Народното събрание, БСП продължи с критиките си към ГЕРБ за работа на парче. Заместник-председателят на групата БСП Драгомир Стойнев посочи, че левицата иска цялостна данъчно-осигурителна реформа.

Според него позицията на управляващите е много опасна особено в криза.

"Нестабилност, липса на виждане кое е правилно, кое не. Нулево разбиране за това, че промените в данъчната политика могат да са добър инструмент за постигане на стабилност в икономиката и потреблението, но могат много опасно да разбъркат икономическите отношения.

Според него намаляването на данъците на храните и лекарствата трябва да е обвързан с данъка върху доходите на физическите лица.

"Ако имаш диференциран данък върху данъка добавена стойност, то разбира се, че трябва да бъде свързано с диференциран данък върху облагането на доходите на физическите лица. Това се случва в цял свят, това е изцяло европейска практика.

Обръщам се към гражданите за европейско развитие на България. Ако искаме да направим стабилна реформа, смятам, че моментът да обединим усилия, така че всяка една реформа, която ние предлагаме тук в парламента да има оценка на въздействието, да има нужната експертиза, да не всява хаос, противоречие между отделните сектори, между отделните работодатели, между тези, които са по-близки до властта, други, които са по-далеч от властта, просто да направим една реформа, която да отговаря на очакванията на българските граждани. Не виждам нищо лошо в това и не разбирам тази прибързаност и припряност. Надали точно тази мярка ще подпомогне точно тези сектори", заяви Драгомир Стойнев.

Редактор: ТОДОР БЕЛЕНСКИ

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Разпад >> 50 от ГЕРБ напуснаха партията във Видин

Г-н Горанов, защо се срамувате от членството си в ДПС?

Манолова към Борисов: Какво Ви уплаши, че махнахте палатките на майките?

Изчезнаха безследно палатките пред МС. Медицинските сестри и ”Системата ни убива” питат Борисов къде са /видео/

Мая Манолова иска Борисов да покаже стенограмата с раздадените 3 млрд. до момента

Мая Манолова към Борисов: Ще има ревизия! Ще дойдем и ще ви потърсим сметка! И този път, не хората, а вие ще я платите...! (ВИДЕО)

Време е да изхвърлим боклука! >> Валери Симеонов се чуди кой управлява ГЕРБ и защо не се спазват решенията на коалицията

Тежък шамар от Брюксел и „приятелите“ на Борисов: Наблюдението на ЕК над България остава заради корупция и правосъдие!

Горанов в разнобой с Борисов - твърдо против е намаляването на ДДС и загубата на 1,8 милиарда

 

 

 


126415