Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Докога Бойко ще удър...
Докога Бойко ще удържи властта...?

Докога Бойко ще удържи властта...?Коментар на Зора Ангелова  


 

Докога Борисов ще удържи властта, когато вече  всичко е против него? 

 

Докога ще издържи на натиска? На натиска, скандалите и обвиненията в корупция, които идват отвсякъде!  

 

Докога ще удържи на опозицията - вън и вътре в парламента, след като всички искат-не искат вече са му "опозиция", за да оцелеят политически...! Ежедневно, дори и от доскоро близки на Борисов медии се изсипват тежки обвинения, критики и претенции към управляващите!  

 

Докога Бойко ще издържи да отговаря, дори и да лъже откровено? 

 

Докога ще закриля своите, с които е всъщност ортак?

 

Докога ще удържи на натиска - „всички срещу него“?

 

Леви, десни, цял народ, всички вече са срещу Бойко. И ГЕРБ са в постоянен обяснителен режим! Скандалите се носят от парламента до президентството през Министерски съвет, от Черноморието до Пирин и от пътищата в гр. Лом до  магистралите на смъртта...!

 

Докога Бойко ще удържи да защитава своите!

 

Докога ще успява да измисля всевъзможни измислици и оправдания, за да замазва и прикрива далаверите?

 

Докога ще продължат серията от скандали като "Ало, Банов съм"?

 

Докога ще удържи на Джи пи гейт, Суджукгейт, Дюнигейт и още десетки други гейтове, развихрили се само през третия му мандат?

 

Докога ще издържи на безконечните издънки на своите, които той издига и лансира? Не вижда ли, че „синята лампа свети отдавна“? А червената не спира! Не вижда ли, че „къщичките им“, ако ползваме неговата терминология, са заринати от корупция, шуробаджанащина и некадърност!

 

Докога ще има оправдания за Боил, Делян, Екатерина, Лили, Владимир, Краси, Валери…

 

Докога?

 

Докога след катастрофата с псевдореформаторите ще удържи да балансира и с разпадналите се „Уж патриоти“? От сутрин до вечер Симеонов, Сидеров и Каракачанов делят власт и пари и все не могат да ги разделят! А в парламентарната им група е пълен хаос – всеки гледа да спаси себе си и покрай това и да „изчепка“ нещичко!

 

Различни амбиции, различни начини, различни партии и хора, които очевидно вече не са заедно! Обединява ги само апетитът към властта и парите... А иначе - както казват хората: "Орел, рак и щука".

 

В парламента Бойко получава подкрепа от ДПС, „Воля“ и независимите, и не разчита отдавна на „Уж патриотите“. Като го питат какво мисли за скандалите в тази посока, винаги отговаря, че няма проблем, защото са различни хора и партии...!? Е, да, така е, има си премиера ДПС и те всеотдайно, но срещу подобаващи облаги стоят плътно зад него.

 

Публична тайна е, че патриотите отдавна не са заедно! Краси си „пее своята песен“, Волен „дърпа“ към Бареков, а за Симеонов европейските избори не били важни! „Уж патриотите“ са разцепени и пребиваването им във властта вече е персонално… И те отговарят персонално пред Борисов, но не и пред коалицията си или пред дълбоко разочарованият си и тежко излъган електорат!

 

И последно, но на първо място по важност – докога хората ще издържат премиера, ще го търпят и докога той ще удържи на натиска, вкл. и на улицата! Дори и близката до властта социология го казва: Властта се срива, Борисов също!

 

Протестите ще се възобновят с пълна сила и с нови искания! Бедността, лошото качество на живот и корумпирания елит са в дневния ред на протестите още от миналата година, но хората протестират и срещу Закона за горивата, срещу политиката на управляващите спрямо ромите, срещу безобразията в здравеопазването, срещу безразборното и безконтролно застрояване на красотите на Републиката !

 

Въпросът е и докога ще издържи на натиска на улицата? Докога ще издържи на виковете „оставка“ под прозорците на Министерски съвет и по площадите из цяла България?

 

Докога???

 

Всичко оттук нататък за управлението на ГЕРБ ще е битка! 

Битка за евроизборите!

Битка за новият главен прокурор! 

Битка на местните  и предсрочните  парламентарни избори! 

Битка за оцеляване!

Битка на живот и смърт!... За Борисов и  ГЕРБ!

 

А от нас зависи КОГА ЩЕ СЕ ПРЕБОРИМ ЗА БЪЛГАРИЯ ?! 


Резултат от изображението за оставка бойко    Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за оставка бойко

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Протестите са неизбежни! Държавата се разпада! Партиите са мъртви. Институциите - в колапс! Ново начало-нови водачи! (ОБНОВЕН)

Граждани излизат на „Протест - бунт в защита на природата“ и срещу управляващите

Ямбол на протест срещу системата

Жителите на Войводиново отново се събират на демонстрация

Българските “жълти жилетки”: Очакваме отлагането на Закона за горивата да бъде гласувано

Разследване на „Биволъ“: Bombardier и свързаната с Валентин Златев „Джи Пи Груп“ спечелиха с измама търг за 200 млн. лева

 

 


88416