Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Долу ръцете от Мая М...
Долу ръцете от Мая Манолова!

Долу ръцете от Мая Манолова!Информационен сайт „ДНЕС“

 

Жаждата за власт е силно нещо. Опиташ ли го веднъж, така се пристрастяваш, че правиш и невъзможното, за да усетиш отново и отново опияняващото чувство, че си на върха. В началото на месеца (2 септември) на неформална среща с граждани Мая Манолова обяви, че ще се кандидатира за кмет на София и подаде оставка. Не го направи на голяма пресконференция, не извика приближени журналисти, не го публикува дори във Фейсбук. Постъпи така, както винаги е правила през последните години – отиде направо при хората, които имат нужда от нея и виждат в нейно лице единствената алтернатива за столицата. ТЕ – гражданите, не някой друг я издигнаха и подкрепят, защото вярват, че ще бъде достоен, честен и отговорен кмет, който не се колебае да отстоява всички справедливи искания и каузи, действа уверено, с размах и винаги е там, където хората имат нужда. Прави го така както смело действаше и докато беше омбудсман, а и преди това също.

Мая спечели сърцата на българите с искреността си, силата, знанията и желанието за сериозна промяна. Именно заради това тя беше и най-естественият избор на хората.

Image result for манолова води фандъкова

На срещата Манолова заяви, че излиза като кандидат на гражданите, на всички граждани, не само на тези, които подпомагаше през всичките досегашни години. За учудване на мнозина не мина и седмица и всякакви партии и партийки се наредиха "да я подкрепят и издигат" с тайната надежда след победата на 27.10 да достигнат до така желаната победа и да се облажат от Мая отново от властта.

 


 

БСП, АБВ, ДГБ, БСДП и кой ли не още излязоха с декларации, специални изявления, позиции, с които да подкрепят Манолова в битката за София. Големият въпрос тук е, дали и доколко бившият омбудсман ги иска? Да, безспорно я иска подкрепата на всички, вкл. и на партиите, подкрепа не се отказва, но дали специално тази назидателна подкрепа е искрена, доколко ще донесе позитиви, а не обратното.

От доста години Манолова ясно се дистанцира, отдалечи се от партията, на която принадлежеше в миналото и показа, а впоследствие доказа, че за нея изключително важни са хората, а не техните партийни окраски. Всъщност Мая винаги е била бунтар и човек отстояващ собствени граждански позиции, а не на БСП.

На срещи с граждани Манолова не веднъж е казвала, че и управляващи, и опозиция са я изоставяли в работата и като обществен защитник, пречели са ѝ дори в борбата за правата на българите. И тук не говорим само за ГЕРБ, но и за БСП, за патриотите, за всички. По време на работата си като омбудсман Манолова ясно показа, че истинската демокрацията е тази на гражданите, а не на партиите. Че суверенът решава, че думата му е закон. И затова се посвети изцяло на хората. 


 Мая Манолова депозирайки оставката си: Търпението ми се изчерпа!

 

След поредица калпави ходове и провали БСП привидя в Мая (преди това в Радев) единствения спасителен пояс в морето от изборни провали. Нинова се хвалеше как има 30 кандидати за столицата и въпреки това накрая решиха в пълна безпомощност да се присламчат към Манолова, с надеждата най-накрая да се докопат някъде до кметския стол.

Историята показва, че София не е имала ляв кандидат от времето на Стефан Нинов, управлявал града от 15 април 1986 година до 27 юли 1990. След това столицата е оставена за „просперитет и развитие“ в ръцете на десните. Само през последните 14 години тя е във властта на ГЕРБ (първо Бойко Борисов, след това Йорданка Фандъкова). Стратезите на БСП, изчислявайки как да предотвратят кончината на столетницата, очевидно са добре сметнали, че победа на независимата Манолова в София означава известно червено възраждане. А Нинова най-добре знае, че деградиралата ѝ партия отчаяно се нуждае от победата на... недолюбваната от нея Мая.   

Софийската организация на БСП търси кандидат-кмет за столицата по модела „Румен Радев“, явяване на избори и спечелването им“, това заяви недвусмислено пък напористият председател на БСП–София Калоян Паргов на 11 септември. Няколко дни по-късно председателката на левицата потвърди – цялата партия иска да повтори (разбирай – да си пришие) успеха с президента. А БСП това добре го умее – да си приписва чужди заслуги и успехи. Въпреки, че приносът на БСП в президентските избори бе доста спорен. Но както се казва „на чужд гръб и 10 тояги са малко“.

Радев спечели българските гласове и сърцата на хората със собствената си харизма и желание за промяна, а не благодарение на "лявата подкрепа". На път сме да се получи същото и с Манолова. Тя ще се пребори с ГЕРБ и създадения от тях порочен модел на управление, ще вземе столицата, а отвсякъде изпадналите бивши комунисти от „Позитано“ ще се опитат по всякакъв начин да се накичат с лаврите за тази победа. Затова и упорито напоследък повтарят натрапчиво и при всеки удобен случай как Манолова е техният, червеният кандидат... Не закъсня и реакцията на гражданският кандидат: „Не съм упълномощавала никой да говори от мое име...“

Всички тези „позитански“случки от последните дни будят основателни съмнения за тенденциозност, за мирис на нарочноправене, на задкулисие и договорки... с ГЕРБ за заклинания от тоя род, които ще отблъснат умерени центристки и десни гласоподаватели. От такива договорки между Корнелия с Бойко, всъщност на „Позитано“ 20 хич не са лишени, особено след настъпилия финансов колапс там... Правени са не веднъж и дваж, най вече от лидерката.

Каква е целта ли? Ако спечели Мая – значи това е, защото я е подкрепила БСП с всички произтичащи от това положителни последствия от това. Ако загуби – загубила е, защото не е от БСП. При подобно развитие Корнелия Нинова ще може да изпълни отдавнашната си мечта – да отмъсти на амбициозната и обичана от хората Мая.

 

 

 

Ясно, обаче, трябва да знаят и десните, и левите, и всички останали – Мая отдавна не е на левите. Не е и на десните. Не е на никоя партия .Манолова принадлежи на гражданите, на всички софиянци!

Тя служи на хората, не на партиите, успехът ѝ ще бъде благодарение на нея, на гражданите, които я подкрепят, а не на партиите. Независимо какво говори Паргов, независимо от милите очи на Нинова и дузина още леви и десни функционери.

Гражданският кандидат за кмет на София е наясно – ще се справи с тежките последици от герберското управление, само ако се освободи от бремето на партийните схеми и даде на хората онова, за което копнеят – истинска демокрация и прозрачност. Реално и честно управление.

А хората искат пълна, осъзната и смислена промяна, която да не е самоцелна, а да подобри качеството на живот, не само в София, а и в цяла България.

Гражданите искат промяната, но не желаят присъствието на всички вкопчили се за властта партии, виновни за днешното дередже и на София, и на България.

И това отдавна се знае!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Битката за София. Говори Мая Манолова

Мая Манолова не принадлежи на нито една партия! ТЯ Е ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ!

Манолова гневно към Борисов: Битката за София не е битка ГЕРБ-БСП!

Другари, само вие изглежда не разбрахте – Мая Манолова е кандидат на гражданите ! Спрете се...! (ОБНОВЕН)

Манолова: Не съм упълномощавала никоя партия да представя гражданската ми кандидатура като междупартийна битка. Аз съм граждански кандидат и водя битката на гражданите!

Мая Манолова: Искам и ще управлявам столицата с гражданите!

Гражданският кандидат за кмет Мая Манолова към „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата

Мая Манолова: Гражданите могат и трябва да управляват чрез обществени съвети

Манолова: Очаквам и тази кампания да бъде за обединение

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

Мая Манолова: Над "Топлофикация-София" има политически чадър

Мая Манолова най-одобрявана в София, Борисов катастрофира

Страх от различното и силното! >> Мая Манолова: Управляващите се опитват да ме сплашат. Не са познали човека...! Ще направя това, което е най-добре за гражданите!

Кандидатът на гражданите за кмет на София Мая Манолова към Движение „ДНЕС“: Благодаря за подкрепата!

Мая Манолова призова: Да разградим стената от бездушие, кражби и корупция в София! Да променим България!

Мая Манолова депозирайки оставката си: Търпението ми се изчерпа!

Манолова подава оставка като омбудсман в 15.30 часа

След хет-трика от провали >> Фандъкова ще се бори за четвърти кметски мандат

Мая Манолова претърпя катастрофа. Дано да е случайна, следят ме навсякъде, обяви тя

Доживяхме да се пръкне истински граждански защитник! Майче, да си жива и здрава!

Идва краят на партия ГЕРБ

Местните избори на 27 октомври – съдбовни за Борисов и Нинова!

10 години стигат..., г-жо Фандъкова!

Не десните, а омерзените ще решат изхода на битката в София

 

  

Мая Манолова: Кандидатирам се смело и почтено! Утре подавам оставка

 

 

 

Манолова: "Не съм упълномощавала никоя партия да говори от мое име, нито да представя гражданската ми кандидатура като междупартийна битка. Заявих ясно, че моята битка е срещу начина, по който се управлява столицата"

 

****************************************************

 

 


113296