Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Довиждане... и сбого...
Довиждане... и сбогом! Наистина, какво правите там..!?

Довиждане... и сбогом! Наистина, какво правите там..!?Информационен сайт „ДНЕС“

 

Корнелия пак го направи! БСП ще напуска парламента. Отново. 

На днешния пленум на партията, Нинова пак се почеса там дето я сърби.  Крепката дружба с Бойко се поразклати от началото на годината и доня Корнела притеснено и отчаяно рече да напомни за присъствието си. Да вдигне малко рейтинг на БСП-то, избори идат.

Товарният влак на управлението съвсем се претовари от скандали, задкулисни игрички и корупционни сделки. Апетитът се увеличи неимоверен много. Политическата мараня натиска и души. Няма място за всички… под слънцето.

Нинова едва днес установи, че Законодателният орган в държавата се ползва с 8% доверие. Едва днес, а всички го знаем това от години! Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми, партийни лидери и олигарси, правят се нон-стоп задкулисни партийни договорки! 

А добър ден, другарко! Ама вие все напускате... и все сте си тук.

Кого искате да убедите, че сте различни? Що за опозиция бяхте през тези две години?

Да си припомним ли редицата лобистки закони, които минаха с вашата подкрепа.

Колко пъти си затваряхте очите за безобразията на управляващите?

Нали вече веднъж миналата година оставихте само 20 свои депутати в НС. Ама на „уж“ само! Влизахте, излизахте, влизахте... и никой не разбра какво всъщност правите - с ГЕРБ или против ГЕРБ сте или просто играете по свирката на ГЕРБ и то откакто те са на власт. 

От яловото ви громене на Бойко, другарко Нинова, властта оцелява, до ден днешен. Пиар акциите на „Позитано“ само вдигат миризлива пушилка, която поприкри взаимноизгодните преразпределения на активи, бордове, надзорни и всякакви съвети, вкл. съдебни, комисии и посолства, задгранични мисии... И не се сърдете, когато народът казва: "От един дол дренки" или - всичко е сделка... и игра "ти на мене, аз на тебе"....

Как пък чак сега се сетихте, че нещо не е наред. Че положението не ви устройва. Че държавата е зле. Че ДПС и ОП ви пречат на близките, дори много близки взаимоотношения с ГЕРБ.

Профирната ви Визия за България не хвана дикиш. Дори не погъделичка бат Бойко... А избори идват! Време е за атака вабанк.

Копнеете пак да се гушнете, да си стиснете пак ръцете и да има за всички. По равно! Както си беше досега! Или в най-лошия случай по поръка на Бойко временно да вземете вие властта, но неговата далавера да си върви, както вашето сега... Да не го закачате, да не му бъркате по тайните и сметките. Да си е добре, нищо че вие сте на власт... Пък след време вие ще се дръпнете и той пак ще си дойде да командва... със замах и от сърце. 

Политическата безтегловност, в която изпада БСП е равна на управленската немощ на Борисов и крепителите му. Границите се събраха... и в този момент в НС няма място за никого. Народът никого и отдавна не ще.

Колосалното недоверие към всички вас на „жълтите павета“ казва – Довиждане... Сбогом дори. Еднакви сте. Провалихте се до един. Опозорихте закона, институциите, цялата държава. Всичко. България търси новия! Новото лице! Новият водач! Новите идеи, хора, експертиза...! Търси и ще намери!

Задружно си съградихте политическа Система, която ви дава благоденствие и работи във ваш интерес. А колелото се върти, меля и ви пълни гушите. Само местата си сменяте.

Вземете си дисагите и си тръгнете. Най-после! И не ще липсвате на никого! На никого.

 

 

Резултат от изображението за бсп и гербРезултат от изображението за бсп и герб

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Червени игрички* >> Корнелия Нинова обяви, че БСП няма да влезе в парламента за бюджет 2019

Целувката БСП - ГЕРБ

Агонията на Корнелия Нинова!? Сега е ред Бойко да върне жеста и да я подкрепи! (ОБНОВЕНО)

 


90113